culinaire zaken .nl |
Macaroni met broccoli uit Sicilie | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Makkelijk Rijst En Pasta | Snel Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 400 300 75 50 40 4 3 1 1 1 - |
gram gram gram gram gram gram stuks eetlepel teentje eetlepel stuks naar smaak |
broccoli tomaat (gepeld,stukjes) pasta (macaroni) kaas (Pecorino) rozijn pit (pijnboom-) ansjovis (filet) olie (olijf-) knoflook basilicum (vers) ui zout | ||
Voor- berei- ding |
Snijd kleine broccoliroosjes van de stronk en kook deze in ca. 5 minuten in weinig water met zout beetgaar. Laat de rozijnen ca. 5 minuten in warm water weken. Snijd de ui in vieren en snijd die stukken vervolgens in plakjes. Hak de ansjovis fijn. Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui even aan. Pers het teentje knoflook erboven. Schep de ansjovis erdoor. Voeg de tomaten met vocht toe en laat de saus circa 15 minuten sudderen. Kook intussen de macaroni gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg de broccoli, rozijnen en pijnboompitten aan de saus toe en warm de saus nog circa 5 minuten door. Giet de macaroni af en schep deze in een schaal. Schep de broccolisaus erover. Strooi de basilicum en kaas erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2357 KiloJoules 561 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 80 gram 25 gram 6 gram |