culinaire
zaken
.nl
Macaroni met broccoli uit Sicilie
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
400
300
75
50
40
4
3
1
1
1
-
gram
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
teentje
eetlepel
stuks
naar smaak
broccoli ingrediënt info
tomaat (gepeld,stukjes) ingrediënt info
pasta (macaroni) ingrediënt info
kaas (Pecorino)ingrediënt info
rozijn ingrediënt info
pit (pijnboom-)
ansjovis (filet)
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Snijd kleine broccoliroosjes van de stronk en kook deze in ca. 5 minuten in weinig water met zout beetgaar. Laat de rozijnen ca. 5 minuten in warm water weken. Snijd de ui in vieren en snijd die stukken vervolgens in plakjes. Hak de ansjovis fijn. Rasp de kaas.
Berei-
ding
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui even aan. Pers het teentje knoflook erboven. Schep de ansjovis erdoor. Voeg de tomaten met vocht toe en laat de saus circa 15 minuten sudderen. Kook intussen de macaroni gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Voeg de broccoli, rozijnen en pijnboompitten aan de saus toe en warm de saus nog circa 5 minuten door.
Giet de macaroni af en schep deze in een schaal. Schep de broccolisaus erover. Strooi de basilicum en kaas erover.
Voedings-
waarde
Energie2357 KiloJoules
561 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
80 gram
25 gram
6 gram