culinaire zaken .nl |
Kleurige rijstrand met romige kip-kerrie | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Makkelijk Rijst En Pasta | Snel Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 300 250 100 40 4 1 1 1 1 1 1 - - |
gram gram gram gram gram takje stuks stuks teentje theelepel eetlepel bekertje naar smaak naar smaak |
kipfilet (mais-) broccoli rijst (langkorrelig) oesterzwam boter (room-) peterselie (vers) ui paprika (rood) knoflook tijm (gedroogd) kerrie (poeder) creme fraiche peper zout | ||
Berei- ding |
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in circa 20 minuten gaar, voeg 1 eetlepel boter toe. Maak de broccoli schoon en verdeel de roosjes in heel kleine roosjes. Maak de paprika schoon en snij hem in kleine blokjes. Kook de broccoliroosjes en de paprikablokjes de laatste 5 minuten met de rijst mee. Pel en snipper de ui. Snij de oesterzwammen in reepjes. Snij de kipfilets in reepjes. Bestrooi ze met zout, peper en tijm. Verhit de rest van de boter in een braadpan. Bak de kipreepjes rondom bruin. Schep de ui, oesterzwammen en kerrie erdoor en bak het geheel al omscheppend circa 5 minuten. Roer de creme fraiche erdoor en laat de ragout nog circa 3 minuten zachtjes sudderen. Giet de rijst af. Schep de rijst in een licht ingevette rijstrand van circa 1.5 liter. Druk de rijst goed aan en keer de rijstrand op een schaal. Verwijder de vorm en vul de rijstrand met de kippenragout. Knip de peterselie erboven fijn. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1969 KiloJoules 469 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 64 gram 28 gram 5 gram |