culinaire
zaken
.nl
Kleurige rijstrand met romige kip-kerrie
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
300
250
100
40
4
1
1
1
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
takje
stuks
stuks
teentje
theelepel
eetlepel
bekertje
naar smaak
naar smaak
kipfilet (mais-)
broccoli ingrediënt info
rijst (langkorrelig) ingrediënt info
oesterzwam ingrediënt info
boter (room-)
peterselie (vers) ingrediënt info
ui ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
tijm (gedroogd) ingrediënt info
kerrie (poeder)
creme fraiche ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in circa 20 minuten gaar, voeg 1 eetlepel boter toe. Maak de broccoli schoon en verdeel de roosjes in heel kleine roosjes. Maak de paprika schoon en snij hem in kleine blokjes. Kook de broccoliroosjes en de paprikablokjes de laatste 5 minuten met de rijst mee. Pel en snipper de ui. Snij de oesterzwammen in reepjes. Snij de kipfilets in reepjes. Bestrooi ze met zout, peper en tijm. Verhit de rest van de boter in een braadpan. Bak de kipreepjes rondom bruin. Schep de ui, oesterzwammen en kerrie erdoor en bak het geheel al omscheppend circa 5 minuten.
Roer de creme fraiche erdoor en laat de ragout nog circa 3 minuten zachtjes sudderen.
Giet de rijst af. Schep de rijst in een licht ingevette rijstrand van circa 1.5 liter. Druk de rijst goed aan en keer de rijstrand op een schaal. Verwijder de vorm en vul de rijstrand met de kippenragout. Knip de peterselie erboven fijn.
Voedings-
waarde
Energie1969 KiloJoules
469 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
64 gram
28 gram
5 gram