culinaire zaken .nl |
Kalfsvlees op Italiaanse wijze | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 3 225 175 100 25 15 2 2 1 1 - - |
gram deciliter gram gram gram gram gram stuks eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
pasta (tagliatelle) melk Kalfsfricandeau ham (rauw) champignon meel (volkoren-) margarine (dieet-) augurk paprika ui olie (zonnebloem-) zout peper (cayenne-) | ||
Berei- ding |
Verwarm de margarine en de olie in een braadpan, fruit hierin de ui, 3 minuten. Voeg het vlees, de ham en de champignons toe, fruit dit 4 minuten mee onder voortdurend omscheppen. Strooi het meel erover en roer dit erdoor. Voeg al roerend de melk toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de saus binden. Breng hem op smaak en laat hem nog 4-5 minuten zachtjes doorkoken. Kook de tagliatelle in een ruime pan in veel water met wat zout. Verse tagliatelle 4 minuten, gedroogde 7 minuten. Laat ze uitlekken en schep ze in een schaal. Doe de augurken bij de vleessaus en schenk deze over de tagliatelle. Versier met reepjes paprika uit een potje. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2536 KiloJoules 604 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 83 gram 36 gram 6 gram |