culinaire zaken .nl |
Kalfsschenkel met morieljes en grotchampignons | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 3 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:55 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 2 15 12 12 5 4 3 2 2 2 1 - - |
gram deciliter gram stuks stuks eetlepel stuks stuks teentje eetlepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
champignon (grot-) wijn (wit) morieljes (gedroogd) olijf (gevuld) tomaat (kers-) bloem ansjovis (filet) kalfsschenkel knoflook olie (olijf-) puree (tomaten-) ui zout peper | ||
Berei- ding |
De kalfsschenkels door de bloem halen en in een wijde ondiepe schaal naast elkaar leggen. Voor de saus de morieljes in een zeef onder koud stromend water afspoelen, met 2 deciliter water in een kommetje doen en (afgedekt) 2 minuten op 100% verwarmen. Afgedekt laten staan. Het onderste stukje van de steel van de champignons snijden, de paddestoelen wassen en in plakjes snijden. De ui en de knoflook pellen en fijn snipperen. De ansjovisfilets eventueel ontzilten en in kleine stukjes snijden. De olijven in vieren snijden. De olie in een grote ovenvaste schaal (onafgedekt) 2 minuten op 100% verwarmen. De ui en de knoflook erdoor scheppen en (onafgedekt) in 3-4 minuten glazig fruiten. De tomatenpuree en de wijn erdoor roeren. Het vocht van de morieljes schenken en beide soorten paddestoelen met de ansjovisfilets en de olijven erdoor scheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen. De saus over de schenkels scheppen en het gerecht (afgedekt) 30-35 minuten op 50% verwarmen tot de schenkels gaar zijn. De schenkels uit de saus nemen, op een schaal leggen en afgedekt laten staan. De bloem met wat water tot een glad papje roeren, dit door de saus roeren en deze nog 1-2 minuten op 100% verwarmen tot de saus is gebonden. De kerstomaatjes wassen, halveren en door de saus scheppen. De saus over de schenkels scheppen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 7952 KiloJoules 1893 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 34 gram 223 gram 3 gram |