culinaire
zaken
.nl
Kalfsschenkel met morieljes en grotchampignons
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
2
15
12
12
5
4
3
2
2
2
1
-
-
gram
deciliter
gram
stuks
stuks
eetlepel
stuks
stuks
teentje
eetlepel
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
champignon (grot-) ingrediënt info
wijn (wit)
morieljes (gedroogd) ingrediënt info
olijf (gevuld)
tomaat (kers-) ingrediënt info
bloem ingrediënt info
ansjovis (filet)
kalfsschenkel ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De kalfsschenkels door de bloem halen en in een wijde ondiepe schaal naast elkaar leggen. Voor de saus de morieljes in een zeef onder koud stromend water afspoelen, met 2 deciliter water in een kommetje doen en (afgedekt) 2 minuten op 100% verwarmen. Afgedekt laten staan.
Het onderste stukje van de steel van de champignons snijden, de paddestoelen wassen en in plakjes snijden. De ui en de knoflook pellen en fijn snipperen. De ansjovisfilets eventueel ontzilten en in kleine stukjes snijden. De olijven in vieren snijden. De olie in een grote ovenvaste schaal (onafgedekt) 2 minuten op 100% verwarmen.
De ui en de knoflook erdoor scheppen en (onafgedekt) in 3-4 minuten glazig fruiten. De tomatenpuree en de wijn erdoor roeren. Het vocht van de morieljes schenken en beide soorten paddestoelen met de ansjovisfilets en de olijven erdoor scheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen. De saus over de schenkels scheppen en het gerecht (afgedekt) 30-35 minuten op 50% verwarmen tot de schenkels gaar zijn. De schenkels uit de saus nemen, op een schaal leggen en afgedekt laten staan. De bloem met wat water tot een glad papje roeren, dit door de saus roeren en deze nog 1-2 minuten op 100% verwarmen tot de saus is gebonden. De kerstomaatjes wassen, halveren en door de saus scheppen. De saus over de schenkels scheppen.
Voedings-
waarde
Energie7952 KiloJoules
1893 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
34 gram
223 gram
3 gram