culinaire zaken .nl |
Italiaanse souffle | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:28 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
225 200 175 175 3 6 2.50 2.50 2 1 - - |
gram gram gram gram centiliter stuks eetlepel eetlepel stuks bekertje naar smaak naar smaak |
kwark ham (gekookt) pasta (tagliatelle,groen) pasta (tagliatelle) room (slag-) tomaat (vlees-) bieslook (vers) peterselie (vers) ei (kip) creme fraiche peper zout | ||
Berei- ding |
Snij de ontvelde vleestomaten in plakjes. Vervolgens de gekookte ham in blokjes snijden, de eieren met de creme fraiche mengen en met zout en peper op smaak brengen. Bekleed een platte ingevette schaal met plakjes tomaat en bestrooi met zout en peper. Bestrooi dit met de helft van de bieslook en de gehakte peterselie. Verdeel de helft van de blokjes ham hierover. Leg de rest van de plakjes tomaat en de ham samen met de groene en witte tagliatelle in lagen in de schaal. En bestrooi dit met de rest van de kruiden. Verdeel de eier-creme fraiche erover in de open schaal en verhit dit 9 minuten op 750 Watt. Vervolgens de stand verlagen naar 450 Watt en nog 19 minuten laten staan. Meng de kwark met de slagroom en bestrijk de souffle hiermee. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4478 KiloJoules 1066 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 147 gram 55 gram 6 gram |