culinaire zaken .nl |
Hazepeper op z'n Piemontees | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:15 | |
Indelingen | Bewerkelijk | Slank | Wild / Gevogelte | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3.75 5 4 2 1 1 1 1 1 1 1 - - |
deciliter centiliter stuks eetlepel teentje stengel stuks takje stuks theelepel stuks naar smaak naar smaak |
wijn (rood) marsala kruidnagel olie knoflook selderij (bleek-) ui (sjalot) rozemarijn (vers) wortel (winter-) kaneel (poeder) runderhaas zout peper | ||
Berei- ding |
Pel en snipper het sjalotje. Hak de wortel en bleekselderij fijn. Verhit de olie in een braadpan en fruit de sjalot, bleekselderij en wortel even aan. Pers het teentje knoflook erboven uit. Schep de groenten op een bord en bak in dezelfde pan de stukken schoon gemaakte haas rondom bruin. Schenk de wijn langs de rand van de pan erbij. Voeg de groenten en kruiden toe. Stoof de haas circa 30 minuten. Neem de stukken haas uit de pan. Pureer het stoofvocht en leg de stukken haas er weer in. Stoof de haas in nog circa 20 minuten zachtjes gaar. Roer de Marsala door de saus en warm het geheel nog even goed door. Lekker met gebakken paddestoelen en polenta. TIP: U kunt in plaats van een hele haas ook 4 haze-achterbouten gebruiken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 982 KiloJoules 234 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 11 gram 6 gram |