culinaire
zaken
.nl
Hazepeper op z'n Piemontees
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3.75
5
4
2
1
1
1
1
1
1
1
-
-
deciliter
centiliter
stuks
eetlepel
teentje
stengel
stuks
takje
stuks
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
wijn (rood)
marsala
kruidnagel ingrediënt info
olie ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
rozemarijn (vers) ingrediënt info
wortel (winter-)
kaneel (poeder)
runderhaas
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Pel en snipper het sjalotje. Hak de wortel en bleekselderij fijn. Verhit de olie in een braadpan en fruit de sjalot, bleekselderij en wortel even aan. Pers het teentje knoflook erboven uit. Schep de groenten op een bord en bak in dezelfde pan de stukken schoon gemaakte haas rondom bruin. Schenk de wijn langs de rand van de pan erbij. Voeg de groenten en kruiden toe. Stoof de haas circa 30 minuten. Neem de stukken haas uit de pan. Pureer het stoofvocht en leg de stukken haas er weer in. Stoof de haas in nog circa 20 minuten zachtjes gaar. Roer de Marsala door de saus en warm het geheel nog even goed door. Lekker met gebakken paddestoelen en polenta.

TIP: U kunt in plaats van een hele haas ook 4 haze-achterbouten gebruiken.
Voedings-
waarde
Energie982 KiloJoules
234 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
11 gram
6 gram