culinaire zaken .nl |
Hollandse hachee met tomaat | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Stoofschotel | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 50 10 6 3 2 1 1 1 1 1 1 |
gram gram stuks stuks stuks eetlepel eetlepel pot teentje takje stuks blik |
rundersukadelap boter (bak-) peperkorrel ui kruidnagel azijn (wijn-,rood) saus (chili-) fond (vlees-) knoflook tijm (vers) laurier (blad) tomaat | ||
Berei- ding |
Het vlees in repen snijden. De uien halveren en in smalle partjes snijden. In een braadpan de bakboter verhitten tot het schuimt. Het vlees hierin in delen op hoog vuur bruin bakken. Al het vlees in de pan scheppen en de uien toevoegen. Eventueel een teentje knoflook erboven uitpersen en samen, al omscheppend, 5 minuten bakken. Wat zout erover strooien. De runderfond, wijnazijn, chilisaus (sweet), een kruidenboeket van met kruidnagels bestoken laurierblad en het takje tijm toevoegen, de geplette peperkorrels erbij roeren. De hachee aan de kook brengen, het deksel erop leggen en de pan op een vlamverdeler op laag vuur 3 uur stoven. Het braadvocht eventueel binden met een papje van 1 of 2 eetlepels sauspoeder en wat vocht. Tot slot de tomaatstukjes erdoor scheppen en meewarmen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1775 KiloJoules 423 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 33 gram 4 gram |