culinaire
zaken
.nl
Hollandse hachee met tomaat
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
50
10
6
3
2
1
1
1
1
1
1
gram
gram
stuks
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
pot
teentje
takje
stuks
blik
rundersukadelap
boter (bak-)
peperkorrel ingrediënt info
ui ingrediënt info
kruidnagel ingrediënt info
azijn (wijn-,rood) ingrediënt info
saus (chili-)
fond (vlees-)
knoflook ingrediënt info
tijm (vers) ingrediënt info
laurier (blad)
tomaat ingrediënt info
Berei-
ding
Het vlees in repen snijden. De uien halveren en in smalle partjes snijden. In een braadpan de bakboter verhitten tot het schuimt. Het vlees hierin in delen op hoog vuur bruin bakken. Al het vlees in de pan scheppen en de uien toevoegen. Eventueel een teentje knoflook erboven uitpersen en samen, al omscheppend, 5 minuten bakken. Wat zout erover strooien. De runderfond, wijnazijn, chilisaus (sweet), een kruidenboeket van met kruidnagels bestoken laurierblad en het takje tijm toevoegen, de geplette peperkorrels erbij roeren. De hachee aan de kook brengen, het deksel erop leggen en de pan op een vlamverdeler op laag vuur 3 uur stoven. Het braadvocht eventueel binden met een papje van 1 of 2 eetlepels sauspoeder en wat vocht. Tot slot de tomaatstukjes erdoor scheppen en meewarmen.
Voedings-
waarde
Energie1775 KiloJoules
423 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
33 gram
4 gram