culinaire zaken .nl |
Griekse pastasouffle | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Griekenland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 02:00 | |
Indelingen | Moeilijk Oven | Rijst En Pasta Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 200 1.25 1.25 100 100 6 3 2 1 1 1 1 0.50 - - |
gram gram deciliter deciliter gram gram eetlepel eetlepel eetlepel stuks stuks stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
gehakt (varkens-) pasta (macaroni) bouillon wijn (wit,droog) boter (room-) kaas (parmezaans) meel (paneer-) bloem puree (tomaten-) ui eidooier ei (kip) room kaneel (stokje) peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Oven voorverwarmen op 200 graden Celcius. De (lint)macaroni koken, met koud water afspoelen en laten uitlekken. Wat boter in een pannetje smelten en de noedels daarin omscheppen. Het eiwit stijfslaan en met 2 eetlepels geraspte kaas mengen. Door de macaroni scheppen. Een grote vuurvaste vorm met boter bestrijken, met wat paneermeel bestrooien. De ui pellen en snipperen, in wat boter lichtbruin fruiten, het gehakt toevoegen en dit onder het braden met twee vorken loshalen. Zout, peper, witte wijn, tomatenpuree, vleesbouillon en het kaneelstukje toevoegen. In de open koekepan zolang laten pruttelen tot een dikke massa ontstaat. Het kaneelstukje verwijderen. circa 2 eetlepels paneermeel en kaas door het gehakt mengen. De macaroni over de ovenschaal verdelen, met de gehaktmassa bedekken en de overige macaroni erover scheppen. Voor de saus 2 eetlepels boter smelten, met 3 eetlepels bloem een blonde roux maken, Langzaam 3,75 deciliter water erbij roeren. De saus zouten en peperen en al roerend 5 minuten laten koken. Vervolgens 3 eetlepels Parmezaanse kaas erdoor roeren. Eigeel met room loskloppen, 2 eetlepels hete saus erdoor roeren. De saus van het vuur nemen en met de eigeel-room binden, meteen over de soufflee gieten. Het overige paneermeel met de resterende geraspte kaas mengen, erover strooien en boterklontjes erover verdelen. In het midden van de warme oven circa 40 minuten gratineren. Tomatensla past hier goed bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4570 KiloJoules 1088 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 61 gram 42 gram 3 gram |