culinaire
zaken
.nl
Gestoofde kalfsschenkel met tomaten
(Ossobuco alla milanese)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2.50
1
50
50
5
30
4
4
2
1
1
1
1
1
-
-
-
gram
deciliter
deciliter
gram
gram
centiliter
gram
eetlepel
stuks
teentje
stuks
stuks
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
tomaat (gepeld) ingrediënt info
bouillon
wijn (wit)
bloem ingrediënt info
spek (ontbijt-)
marsala
boter (room-)
olie (olijf-) ingrediënt info
kalfsschenkel ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
wortel
rasp (citroen-)
selderij (bleek-)ingrediënt info
ui ingrediënt info
laurier (blad)
zout
peper (zwart) ingrediënt info
tijm ingrediënt info
Berei-
ding
Fruit het spek, wortel, ui en selderij in de boter. Voeg na 5 minuten de knoflook, de citroenschil, tijm en laurier toe. Fruit nog 2 minuten door. Wentel de kalfsschenkels door de bloem en bak ze in de olijfolie aan beide kanten bruin. Haal ze uit de pan en doe ze bij de gefruite groenten. Giet de overtollige olie uit de pan waarin het vlees is gebakken. Blus de pan af met de witte wijn en verhit dit op hoog vuur. Roer de aanbaksels los, voeg de bouillon toe en breng dit aan de kook. Giet het vervolgens over het vlees en de groente. Voeg de fijngesneden tomaten toe en sudder het geheel in 1.5-2 uur gaar. Haal dan het vlees uit de pan en houd dit even warm. Haal het laurierblad uit de saus en pureer de saus met behulp van foodprocessor of groentemolen. Voeg de marsala toe aan de saus en laat dit even inkoken. Giet de saus over het vlees en serveer.
Voedings-
waarde
Energie8114 KiloJoules
1932 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
25 gram
218 gram
4 gram