culinaire zaken .nl |
Gestoofde kalfsschenkel met tomaten (Ossobuco alla milanese) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 02:27 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2.50 1 50 50 5 30 4 4 2 1 1 1 1 1 - - - |
gram deciliter deciliter gram gram centiliter gram eetlepel stuks teentje stuks stuks stuks stuks stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
tomaat (gepeld) bouillon wijn (wit) bloem spek (ontbijt-) marsala boter (room-) olie (olijf-) kalfsschenkel knoflook wortel rasp (citroen-) selderij (bleek-) ui laurier (blad) zout peper (zwart) tijm | ||
Berei- ding |
Fruit het spek, wortel, ui en selderij in de boter. Voeg na 5 minuten de knoflook, de citroenschil, tijm en laurier toe. Fruit nog 2 minuten door. Wentel de kalfsschenkels door de bloem en bak ze in de olijfolie aan beide kanten bruin. Haal ze uit de pan en doe ze bij de gefruite groenten. Giet de overtollige olie uit de pan waarin het vlees is gebakken. Blus de pan af met de witte wijn en verhit dit op hoog vuur. Roer de aanbaksels los, voeg de bouillon toe en breng dit aan de kook. Giet het vervolgens over het vlees en de groente. Voeg de fijngesneden tomaten toe en sudder het geheel in 1.5-2 uur gaar. Haal dan het vlees uit de pan en houd dit even warm. Haal het laurierblad uit de saus en pureer de saus met behulp van foodprocessor of groentemolen. Voeg de marsala toe aan de saus en laat dit even inkoken. Giet de saus over het vlees en serveer. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 8114 KiloJoules 1932 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 218 gram 4 gram |