culinaire zaken .nl |
Gegratineerde eieren met champignonsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 150 1 1 25 25 6 1 1 - - |
deciliter gram deciliter deciliter gram teentje stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
bouillon champignon wijn (wit,droog) room (slag-) bloem knoflook ei (kip) peterselie (vers) ui zout peper | ||
Berei- ding |
Fruit de kleingesneden ui 4 minuten in de in een pan verhitte boter. Roer de bloem door het mengsel. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de bouillon en de witte wijn er aan toe tot een gebonden saus ontstaat. Voeg de fijngehakte champignons en peterselie toe en laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer de slagroom door de saus en maak alles op smaak met wat zout en peper. Leg de gehalveerde eieren in een ovenschaal. Schenk de saus erover. Bak het gerecht in een op 175 graden Celcius voorverwarmde oven in 17 minuten tot alles door en door warm is en er een lichtbruin korstje op de saus is ontstaan. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1194 KiloJoules 284 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 15 gram 2 gram |