culinaire
zaken
.nl
Entrecotes Cafe de Paris
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
75
50
4
4
2
2
2
1
0.50
0.40
-
-
-
-
-
-
deciliter
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
stuks
eetlepel
theelepel
bolletje
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
fond (kalfs-)
boter (room-)
champignon ingrediënt info
runderentrecote
ansjovis (filet)
room
ui (sjalot) ingrediënt info
wijn (wit)
sap (citroen-)
knoflook ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
zout
saus (worcestershire-)
peper ingrediënt info
kervel (vers)
dragon (vers)
peterselie (vers) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
De sjalotjes, champignons en knoflook ragfijn hakken en in een beetje boter fruiten zonder te laten kleuren. Af laten koelen.
Het champignonmengsel samen met 50 gram boter, ansjovisfilets, gehakte kruiden, citroensap, peper, zout een worcestershiresaus in de keukenmachine tot een creme draaien. Deze creme in de koelkast bewaren.
Berei-
ding
De entrecotes in hete boter rose bakken, uit de pan nemen en warm houden. Het bakvet weggooien, de pan afblussen met de witte wijn en de kalfsfond toevoegen. Het geheel even in laten koken, de room toevoegen en de pan van het vuur nemen.
2 eetlepels van de creme door de saus roeren. De saus eventueel op smaak brengen met peper en zout en samen met de entrecotes serveren.
Voedings-
waarde
Energie1650 KiloJoules
393 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
1 gram
42 gram
0 gram