culinaire zaken .nl |
Champignontaart met basilicum (Torta di funghi alla Toscana) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:45 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
225 1.50 125 125 50 10 4 3 3 1 - - |
gram deciliter gram gram gram eetlepel eetlepel eetlepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
bloem room (zuur) champignon boter (room-) paddestoel (shii-take) kaas (parmezaans) basilicum (vers) olie (olijf-) ei (kip) ui zout peper | ||
Berei- ding |
Zeef de bloem in een kom en snijd, met twee messen, de boter door de bloem tot het mengsel op fijne broodkruimels lijkt. Roer voldoende koud water door de deegkruimels om er een stevig deeg van te maken. Bekleed een ondiepe taartvorm (25 centimeter middellijn) met het deeg. Bak de deegbodem 15 minuten in een voorverwarmde oven (190 graden Celcius) blind en zet de bodem nog 5 minuten terug in de oven. Snij de champignons en de paddestoelen in kleine stukken. Verhit de olie in een pan en bak de ui goudgeel. Doe de champignons en paddestoelen erbij, en bak ze, onder regelmatig roeren, tot het vocht dat vrijkomt, verdampt is. Laat het champignonmengsel afkoelen. Klop de eieren los met de zure room, de helft van de parmezaanse kaas, de basilicum en zout en peper naar smaak. Roer het champignonmengsel door het eiermengsel en schep de vulling op de deegbodem. Bestrooi de taart met de rest van de parmezaanse kaas en bak hem 25 minuten bij 180 graden Celcius, tot hij stevig aanvoelt. Dien dit gerecht warm op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4590 KiloJoules 1093 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 64 gram 45 gram 3 gram |