culinaire
zaken
.nl
Champignontaart met basilicum
(Torta di funghi alla Toscana)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
225
1.50
125
125
50
10
4
3
3
1
-
-
gram
deciliter
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
bloem ingrediënt info
room (zuur)
champignon ingrediënt info
boter (room-)
paddestoel (shii-take) ingrediënt info
kaas (parmezaans)
basilicum (vers)ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Zeef de bloem in een kom en snijd, met twee messen, de boter door de bloem tot het mengsel op fijne broodkruimels lijkt. Roer voldoende koud water door de deegkruimels om er een stevig deeg van te maken. Bekleed een ondiepe taartvorm (25 centimeter middellijn) met het deeg. Bak de deegbodem 15 minuten in een voorverwarmde oven (190 graden Celcius) blind en zet de bodem nog 5 minuten terug in de oven. Snij de champignons en de paddestoelen in kleine stukken. Verhit de olie in een pan en bak de ui goudgeel. Doe de champignons en paddestoelen erbij, en bak ze, onder regelmatig roeren, tot het vocht dat vrijkomt, verdampt is. Laat het champignonmengsel afkoelen. Klop de eieren los met de zure room, de helft van de parmezaanse kaas, de basilicum en zout en peper naar smaak. Roer het champignonmengsel door het eiermengsel en schep de vulling op de deegbodem. Bestrooi de taart met de rest van de parmezaanse kaas en bak hem 25 minuten bij 180 graden Celcius, tot hij stevig aanvoelt. Dien dit gerecht warm op.
Voedings-
waarde
Energie4590 KiloJoules
1093 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
64 gram
45 gram
3 gram