culinaire
zaken
.nl
Aardappelschotel met kruiden
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
7.50
50
5
1.50
1
1
-
-
-
-
gram
centiliter
gram
eetlepel
eetlepel
teentje
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
melk (halfvol) ingrediënt info
kaas (gruyere)
room (koffie-)
peterselie (vers) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
bieslook (vers) ingrediënt info
tijm ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
In kommetje de peterselie en bieslook fijnknippen. Knoflook pellen en boven beker uitpersen. Driekwart van melk, koffieroom, zout, peper, de fijngeknipte kruiden, tijm, en een snufje nootmuskaat erdoor roeren. Aardappelen schillen, wassen en met een scherp mes in zeer dunne plakjes snijden. Lage glazen schaal (inhoud 0.5 liter) of kleine aardewerken taartvorm (doorsnede ongeveer 20 centimeter) heel dun invetten met boter of olie. Op de bodem een laagje aardappelplakjes leggen. Beetje melkmengsel erover schenken. Hierop weer een laagje aardappels leggen en melkmengsel erover schenken. Doorgaan tot de aardappelplakjes op zijn. Rest van de melk erover schenken. Afdekken met plastic folie. In de magnetron de aardappelschotel in ongeveer 5-7 minuten op vol vermogen gaar laten worden. Intussen de gruyere door de rest van de kruiden mengen. Kaaskruidenmengsel over de aardappelen verdelen en onafgedekt in de magnetron zetten. De kaas in ongeveer 2 minuten op de helft van het vermogen laten smelten (ongeveer 350 watt). Lekker bij vlees- en visgerechten.
Voedings-
waarde
Energie1213 KiloJoules
289 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
33 gram
8 gram
3 gram