culinaire zaken .nl |
Aardappelschotel met kruiden | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Magnetron | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 7.50 50 5 1.50 1 1 - - - - |
gram centiliter gram eetlepel eetlepel teentje eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak |
aardappel melk (halfvol) kaas (gruyere) room (koffie-) peterselie (vers) knoflook bieslook (vers) tijm nootmuskaat zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
In kommetje de peterselie en bieslook fijnknippen. Knoflook pellen en boven beker uitpersen. Driekwart van melk, koffieroom, zout, peper, de fijngeknipte kruiden, tijm, en een snufje nootmuskaat erdoor roeren. Aardappelen schillen, wassen en met een scherp mes in zeer dunne plakjes snijden. Lage glazen schaal (inhoud 0.5 liter) of kleine aardewerken taartvorm (doorsnede ongeveer 20 centimeter) heel dun invetten met boter of olie. Op de bodem een laagje aardappelplakjes leggen. Beetje melkmengsel erover schenken. Hierop weer een laagje aardappels leggen en melkmengsel erover schenken. Doorgaan tot de aardappelplakjes op zijn. Rest van de melk erover schenken. Afdekken met plastic folie. In de magnetron de aardappelschotel in ongeveer 5-7 minuten op vol vermogen gaar laten worden. Intussen de gruyere door de rest van de kruiden mengen. Kaaskruidenmengsel over de aardappelen verdelen en onafgedekt in de magnetron zetten. De kaas in ongeveer 2 minuten op de helft van het vermogen laten smelten (ongeveer 350 watt). Lekker bij vlees- en visgerechten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1213 KiloJoules 289 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 33 gram 8 gram 3 gram |