culinaire zaken .nl |
Marinade voor wild (ongekookt) | |||
Soort gerecht | Divers | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Marinade | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
0.75 0.25 1 100 50 50 1 1 1 1 2 5 - 10 0.50 |
liter liter gram gram gram gram teentje takje takje stuks stuks gram naar smaak gram eetlepel |
wijn (rood) olie (sla-) mirepoix (mager) ui wortel selderij (blad-) knoflook rozemarijn tijm laurier (blad) kruidnagel peperkorrel zout bes (jenever-) koriander (zaad) | ||
Voor- berei- ding |
Plet de jenverbessen. Kneus de peperkorrels. | |||
Berei- ding |
Meng de olie met de wijn en de eventueel in de olie gesauteerde mirepoix (de kruiden en specerijen geven dan betere smaakstoffen aan de marinade af). Doe het vlees in een plastic of roestvrijstalen bak (geen aluminium) en giet de marinade erover. Dek af met een deksel met een gewicht erop om het vlees onder de marinade te houden en zet de schaal koel weg. Laat het vlees ongeveer 24 uur marineren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1211 KiloJoules 288 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 2 gram 2 gram |