culinaire
zaken
.nl
Marinade voor wild (ongekookt)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
0.75
0.25
1
100
50
50
1
1
1
1
2
5
-
10
0.50
liter
liter
gram
gram
gram
gram
teentje
takje
takje
stuks
stuks
gram
naar smaak
gram
eetlepel
wijn (rood)
olie (sla-) ingrediënt info
mirepoix (mager)
ui ingrediënt info
wortel
selderij (blad-)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
rozemarijn ingrediënt info
tijm ingrediënt info
laurier (blad)
kruidnagel ingrediënt info
peperkorrel ingrediënt info
zout
bes (jenever-)ingrediënt info
koriander (zaad)
Voor-
berei-
ding
Plet de jenverbessen. Kneus de peperkorrels.
Berei-
ding
Meng de olie met de wijn en de eventueel in de olie gesauteerde
mirepoix (de kruiden en specerijen geven dan betere smaakstoffen aan de marinade af).

Doe het vlees in een plastic of roestvrijstalen bak (geen aluminium) en giet de marinade erover. Dek af met een deksel met een gewicht erop om het vlees onder de marinade te houden en zet de schaal koel weg.

Laat het vlees ongeveer 24 uur marineren.
Voedings-
waarde
Energie1211 KiloJoules
288 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
2 gram
2 gram