culinaire
zaken
.nl
Kruidenbrood in terracotta
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
4
1
1
1
25
1.50
1
1
1
1
gram
eetlepel
theelepel
theelepel
stuks
gram
deciliter
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
bloem ingrediënt info
bakpoeder
zout
mosterdpoeder
ei (kip)ingrediënt info
boter (room-)
melk ingrediënt info
dille (vers)
peterselie (vers) ingrediënt info
bieslook ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Hak de basilicum fijn. Hak de bieslook fijn. Hak de peterselie fijn.
Hak de dille fijn. Smelt de boter heel zacht. Deze broodjes worden gebakken in kleine terracotta-potjes waarin plantje vaak worden geleverd.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Zeef de bloem, bakpoeder, zout en mosterdpoeder. Klop het ei los met de gesmolten boter en de melk.

Meng dit door het bloemmengsel. Kneed er de tuinkruiden door.

Verdeel het deeg in 8 stukken. Vorm er rolletjes van en leg deze in 8 ingevette, schone terracotta bloempotjes.
Berei-
ding
Strijk de bovenkant glad en bak de broodjes onder in de
oven in circa 40 minuten gaar.

De broodjes zijn gaar als een erin geprikte vleespen er schoon uitkomt.

Dit kruidenbrood kan ook als 1 groot brood gebakken worden. Vorm dan van het deeg een grote rol, leg die in een ingevette cakevorm (inhoud 1 liter) en bak het brood in circa 60 minuten gaar.
Voedings-
waarde
Energie1353 KiloJoules
322 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
58 gram
13 gram
3 gram