culinaire zaken .nl |
Kruidenbrood in terracotta | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Brood En Banket Feestelijk | Oven Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 4 1 1 1 25 1.50 1 1 1 1 |
gram eetlepel theelepel theelepel stuks gram deciliter eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel |
bloem bakpoeder zout mosterdpoeder ei (kip) boter (room-) melk dille (vers) peterselie (vers) bieslook basilicum (vers) | ||
Voor- berei- ding |
Hak de basilicum fijn. Hak de bieslook fijn. Hak de peterselie fijn. Hak de dille fijn. Smelt de boter heel zacht. Deze broodjes worden gebakken in kleine terracotta-potjes waarin plantje vaak worden geleverd. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Zeef de bloem, bakpoeder, zout en mosterdpoeder. Klop het ei los met de gesmolten boter en de melk. Meng dit door het bloemmengsel. Kneed er de tuinkruiden door. Verdeel het deeg in 8 stukken. Vorm er rolletjes van en leg deze in 8 ingevette, schone terracotta bloempotjes. | |||
Berei- ding |
Strijk de bovenkant glad en bak de broodjes onder in de oven in circa 40 minuten gaar. De broodjes zijn gaar als een erin geprikte vleespen er schoon uitkomt. Dit kruidenbrood kan ook als 1 groot brood gebakken worden. Vorm dan van het deeg een grote rol, leg die in een ingevette cakevorm (inhoud 1 liter) en bak het brood in circa 60 minuten gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1353 KiloJoules 322 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 58 gram 13 gram 3 gram |