culinaire
zaken
.nl
Aardappel salade met knapperige noten
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
8
700
250
250
70
50
7
3
2
0.50
-
deciliter
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
bosje
naar smaak
bouillon (groente-)
aardappel ingrediënt info
kaas (mozzarella)ingrediënt info
tomaat (kers-) ingrediënt info
kaas (Gorgonzola)ingrediënt info
noot (hazel-)
room
azijn (balsamico-) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Schil de aardappelen, kook ze gaar in licht gezouten water en laat ze afkoelen.
Rooster de hazelnoten goudbruin.
Berei-
ding
Wrijf de gorgonzola door een zeef, roer er de olijfolie en de room door en kruid met peper.
Was de tomaten, snij ze doormidden en verwijder de steelaanzet.
Laat de mozzarella uitlekken en snij de kaas in stukjes.
Snij de basilicaumblaadjes in reepjes.
Warm de bouillon tot hij lauw is en roer er de azijn door.
Snij de aardappelen in stukjes en laat deze 15 minuten in de marinade trekken.
Roer er de tomaten, mozzarella, basilicaum en noten door, verdeel de salade over 4 borden en schep er wat gorgonzolasaus over.
Voedings-
waarde
Energie2738 KiloJoules
652 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
38 gram
24 gram
7 gram