culinaire zaken .nl |
Aardappel salade met knapperige noten | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Makkelijk | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
8 700 250 250 70 50 7 3 2 0.50 - |
deciliter gram gram gram gram gram eetlepel eetlepel eetlepel bosje naar smaak |
bouillon (groente-) aardappel kaas (mozzarella) tomaat (kers-) kaas (Gorgonzola) noot (hazel-) room azijn (balsamico-) olie (olijf-) basilicum (vers) peper | ||
Voor- berei- ding |
Schil de aardappelen, kook ze gaar in licht gezouten water en laat ze afkoelen. Rooster de hazelnoten goudbruin. | |||
Berei- ding |
Wrijf de gorgonzola door een zeef, roer er de olijfolie en de room door en kruid met peper. Was de tomaten, snij ze doormidden en verwijder de steelaanzet. Laat de mozzarella uitlekken en snij de kaas in stukjes. Snij de basilicaumblaadjes in reepjes. Warm de bouillon tot hij lauw is en roer er de azijn door. Snij de aardappelen in stukjes en laat deze 15 minuten in de marinade trekken. Roer er de tomaten, mozzarella, basilicaum en noten door, verdeel de salade over 4 borden en schep er wat gorgonzolasaus over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2738 KiloJoules 652 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 38 gram 24 gram 7 gram |