culinaire
zaken
.nl
Tuinbonensalade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
75
4
2
2
1.50
1
1
1
1
-
-
kilogram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
stuks
theelepel
teentje
stuks
naar smaak
naar smaak
boon (tuin-,vers)
spekblokjes (gerookt)
olie ingrediënt info
azijn ingrediënt info
melk ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
ui ingrediënt info
suiker
knoflook ingrediënt info
koolrabi ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Tuinbonen doppen en wassen. In pan met weinig water, melk en zout in circa 15 minuten gaarkoken. Afgieten en laten afkoelen.
Berei-
ding
Koolrabi schillen, wassen en in blokjes snijden. In slaschaal doen: olie, azijn, suiker, paprikapoeder, zout en peper. Tot sausje roeren. Tuinbonen en koolrabi toevoegen en erdoor scheppen. Ui pellen en snipperen.
In koekepan spekblokjes in 4 minuten uitbakken. Ui 3 minuten zachtjes meebakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Tuinbonensalade nogmaals door elkaar scheppen. Spekmengsel erover verdelen. Direkt opdienen.
Voedings-
waarde
Energie1220 KiloJoules
290 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
22 gram
59 gram