culinaire zaken .nl |
Tuinbonensalade | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Goedkoop | Makkelijk | Salade | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 75 4 2 2 1.50 1 1 1 1 - - |
kilogram gram eetlepel eetlepel eetlepel theelepel stuks theelepel teentje stuks naar smaak naar smaak |
boon (tuin-,vers) spekblokjes (gerookt) olie azijn melk paprika (poeder) ui suiker knoflook koolrabi zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Tuinbonen doppen en wassen. In pan met weinig water, melk en zout in circa 15 minuten gaarkoken. Afgieten en laten afkoelen. | |||
Berei- ding |
Koolrabi schillen, wassen en in blokjes snijden. In slaschaal doen: olie, azijn, suiker, paprikapoeder, zout en peper. Tot sausje roeren. Tuinbonen en koolrabi toevoegen en erdoor scheppen. Ui pellen en snipperen. In koekepan spekblokjes in 4 minuten uitbakken. Ui 3 minuten zachtjes meebakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tuinbonensalade nogmaals door elkaar scheppen. Spekmengsel erover verdelen. Direkt opdienen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1220 KiloJoules 290 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 22 gram 59 gram |