culinaire zaken .nl |
Oosterse miesalade met omeletrolletjes | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:55 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 100 100 25 4 4 4 3 3 3 2 2 1 1 0.50 0.25 - - |
gram gram gram gram eetlepel stuks stuks eetlepel eetlepel stuks eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel krop stuks naar smaak naar smaak |
mihoen peultjes ham (mager) boter (room-) olie (zonnebloem-) gember (geconfijt) wortel koriander (vers) melk ei (kip) saus (soja-) azijn (kruiden-) sherry (droog) olie (sesam-) sla prei zout peper | ||
Berei- ding |
Kook de eiermie volgens gebruiksaanwijzing. Haal de peultjes af en blancheer ze circa 3 minuten in kokend water. Spoel ze in een zeef af onder koud water. Klop de eieren los met melk, zout en peper. Verhit de boter in een grote koekepan en bak een dunne omelet. Rol de omelet op en laat hem afkoelen. Was de sla en laat de bladeren in een vergiet uitlekken. Maak de worteltjes en prei schoon en snij ze in stukjes. Snij ook de ham en gember in stukjes. Roer de azijn, sherry, zonnebloemolie, sesamolie en sojasaus in een schaal tot een sausje. Schep de prei, worteltjes, ham en gember erdoor. Giet de mie af. Snij de slierten enkele malen door en schep deze nog warm door de saus. Knip de koriander erboven fijn en schep de peultjes erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper. Snij de omeletrol in dunne plakjes. Bekleed een platte schaal met de slabladeren en schep de miesalade erop. Leg de omeletrolletjes langs de rand van de salade. Laat de salade liefst nog een half uur staan. Lekker met kroepoek. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2302 KiloJoules 548 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 60 gram 24 gram 3 gram |