culinaire
zaken
.nl
Mulligatawny soep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
250
2
8
3
3
2
2
2
1.25
1
1
1
0.25
-
-
liter
gram
deciliter
gram
gram
teentje
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
theelepel
stuks
stuks
gram
naar smaak
naar smaak
bouillon (kippen-)
kip
melk (kokos-) ingrediënt info
koriander (zaad)
komijn
knoflook ingrediënt info
peper (Chili-,rood) ingrediënt info
boter (geklaard)
kruidnagel ingrediënt info
fenegriek
kurkuma (poeder)
ui ingrediënt info
laurier (blad)
kardamom (peulen)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Doe de kip met de bouillon en de in plakjes gesneden ui in een grote pan. Breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken. Pureer de knoflook met de chilipepers en laat 2 minuten in de ghee bakken. Voeg alle overige kruiden toe en bak 2 minuten mee. Doe ze bij de inhoud van de pan en laat meekoken tot de kip gaar is. Neem de kip uit de pan en snij hem in kleine blokjes. Doe in de soep terug. Breng de soep op smaak en roer er de dikke kokosmelk door. Warm nog even door.
Voedings-
waarde
Energie800 KiloJoules
190 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
21 gram
2 gram