culinaire zaken .nl |
Mulligatawny soep | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 250 2 8 3 3 2 2 2 1.25 1 1 1 0.25 - - |
liter gram deciliter gram gram teentje stuks eetlepel stuks theelepel theelepel stuks stuks gram naar smaak naar smaak |
bouillon (kippen-) kip melk (kokos-) koriander (zaad) komijn knoflook peper (Chili-,rood) boter (geklaard) kruidnagel fenegriek kurkuma (poeder) ui laurier (blad) kardamom (peulen) zout peper | ||
Berei- ding |
Doe de kip met de bouillon en de in plakjes gesneden ui in een grote pan. Breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken. Pureer de knoflook met de chilipepers en laat 2 minuten in de ghee bakken. Voeg alle overige kruiden toe en bak 2 minuten mee. Doe ze bij de inhoud van de pan en laat meekoken tot de kip gaar is. Neem de kip uit de pan en snij hem in kleine blokjes. Doe in de soep terug. Breng de soep op smaak en roer er de dikke kokosmelk door. Warm nog even door. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 800 KiloJoules 190 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 21 gram 2 gram |