culinaire zaken .nl |
Geitenkaas met grapefruit | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Feestelijk Grill/grillplaat | Makkelijk Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
275 7.50 4 3 2.50 2 1 - - |
gram gram blaadje eetlepel eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
kaas (geite-,Bettine Bl.) munt (vers) sla (lollo rosso) honing (vloeibaar) olie (olijf-) grapefruit (rood) azijn (wijn-,wit) peper (zwart) zout | ||
Berei- ding |
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Grapefruits halveren en met scherp mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden, hierbij 1 deciliter sap opvangen. In kommetje grapefruitsap mengen met 1 eetlepel honing, azijn en olie. Op smaak brengen met zout en peper. 12 Muntblaadjes achterhouden voor garnering, rest in kopje fijnknippen en door honingdressing roeren. Grapefruitpartjes over vier bordjes verdelen. Helft van dressing erover schenken. Slabladeren wassen en goed uitslaan. In midden op grapefruitpartjes leggen. Kaas met natgemaakt mes in 4 plakjes snijden. Grillplaat invetten. Kaasplakjes op grillplaat leggen. Rest van honing erover verdelen. Bestrooien met peper. Kaas Ca. 10 centimeter onder hete grill in Ca. 2 minuten iets laten smelten en kleuren. Kaasplakjes op slabladeren leggen. Rest van dressing erover schenken. Garneren met muntblaadjes. Serveren met driehoekjes geroosterd brood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1426 KiloJoules 340 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 29 gram 12 gram 5 gram |