culinaire
zaken
.nl
Zalmmousse op bedje van salade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
1.25
100
8
2.50
1
1
1
1
0.50
-
-
gram
deciliter
gram
blaadje
eetlepel
eetlepel
theelepel
stuks
krop
theelepel
naar smaak
naar smaak
zalm (blik)
room (slag-)
kaas (Mon Chou)
sla (lollo rosso) ingrediënt info
olie ingrediënt info
azijn (naturel) ingrediënt info
mosterd
paprika (rood) ingrediënt info
sla (veld-) ingrediënt info
chilipoeder
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
VOORBEREIDEN: Laat de zalm in een zeef goed uitlekken. Verwijder de velletjes en de graatjes. Pureer de zalm in de keukenmachine. Meng de inhoud van 1 pakje Mon Chou en de chilipoeder erdoor. Klop de slagroom stijf en klop dit vervolgens luchtig door het zalmmengsel. Zet de zalmmousse tot gebruik (minstens 1 uur) in de koelkast. Maak de paprika schoon en snij deze in flinterdunne reepjes. Doe de reepjes in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat de reepjes afkoelen. Roer een sausje van azijn, mosterd, zout peper en olie. Schep de paprikareepjes erdoor. Laat dit minstens 1 uur staan. Was de lollo rosso en veldsla en laat ze goed uitlekken. BEREIDEN: Leg de blaadjes lollo rosso op vier bordjes. Verdeel de veldsla en de paprikasalade erover. Schep met een ijsbolletjeslepel op elk bord 2 bolletjes zalmmousse.
Voedings-
waarde
Energie1658 KiloJoules
395 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
17 gram
8 gram