culinaire zaken .nl |
Zalmmousse op bedje van salade | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 1.25 100 8 2.50 1 1 1 1 0.50 - - |
gram deciliter gram blaadje eetlepel eetlepel theelepel stuks krop theelepel naar smaak naar smaak |
zalm (blik) room (slag-) kaas (Mon Chou) sla (lollo rosso) olie azijn (naturel) mosterd paprika (rood) sla (veld-) chilipoeder zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
VOORBEREIDEN: Laat de zalm in een zeef goed uitlekken. Verwijder de velletjes en de graatjes. Pureer de zalm in de keukenmachine. Meng de inhoud van 1 pakje Mon Chou en de chilipoeder erdoor. Klop de slagroom stijf en klop dit vervolgens luchtig door het zalmmengsel. Zet de zalmmousse tot gebruik (minstens 1 uur) in de koelkast. Maak de paprika schoon en snij deze in flinterdunne reepjes. Doe de reepjes in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat de reepjes afkoelen. Roer een sausje van azijn, mosterd, zout peper en olie. Schep de paprikareepjes erdoor. Laat dit minstens 1 uur staan. Was de lollo rosso en veldsla en laat ze goed uitlekken. BEREIDEN: Leg de blaadjes lollo rosso op vier bordjes. Verdeel de veldsla en de paprikasalade erover. Schep met een ijsbolletjeslepel op elk bord 2 bolletjes zalmmousse. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1658 KiloJoules 395 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 17 gram 8 gram |