culinaire zaken .nl |
Tomatensoep | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 100 20 5 4 4 3 2 1 1 1 1 - |
deciliter gram stuks stuks stuks sneetje eetlepel eetlepel theelepel teentje eetlepel theelepel naar smaak |
wijn (rood) spek (doorregen) ui (bos-) tomaat (vlees-) ui brood (volkoren) olie olie (olijf-) rozemarijn knoflook suiker anijs (poeder) zout | ||
Berei- ding |
De tomaten even in kokend water leggen, in koud water laten schikken en ontvellen. Kroontjes eruit snijden en de tomaten in vieren snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. De olie in een pan verhitten. Het spek in kleine blokjes snijden en in de olie uitbakken. Ui en knoflook toevoegen en glazig fruiten. Anijszaad, rozemarijn, zout, suiker, rode wijn en tomaat toevoegen en alles afgedekt ongeveer 12 minuten laten koken. Van de lente-uitjes 1/3 van het groen afsnijden. De uitjes wassen en in ringen snijden. De uiringen de laatse 6 minuten met de tomaten mee laten koken. Het brood in blokjes snijden. De olie in een pan verhitten en de broodblokjes daarin roosteren. De tomatensoep op smaak brengen en met geroosterde broodblokjes bestrooid serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1862 KiloJoules 443 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 26 gram 13 gram 3 gram |