culinaire
zaken
.nl
Tomatensoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
100
20
5
4
4
3
2
1
1
1
1
-
deciliter
gram
stuks
stuks
stuks
sneetje
eetlepel
eetlepel
theelepel
teentje
eetlepel
theelepel
naar smaak
wijn (rood)
spek (doorregen)
ui (bos-)ingrediënt info
tomaat (vlees-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
brood (volkoren)
olie ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
rozemarijn ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
suiker
anijs (poeder)ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De tomaten even in kokend water leggen, in koud water laten schikken en ontvellen. Kroontjes eruit snijden en de tomaten in vieren snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. De olie in een pan verhitten. Het spek in kleine blokjes snijden en in de olie uitbakken. Ui en knoflook toevoegen en glazig fruiten. Anijszaad, rozemarijn, zout, suiker, rode wijn en tomaat toevoegen en alles afgedekt ongeveer 12 minuten laten koken. Van de lente-uitjes 1/3 van het groen afsnijden. De uitjes wassen en in ringen snijden. De uiringen de laatse 6 minuten met de tomaten mee laten koken. Het brood in blokjes snijden. De olie in een pan verhitten en de broodblokjes daarin roosteren. De tomatensoep op smaak brengen en met geroosterde broodblokjes bestrooid serveren.
Voedings-
waarde
Energie1862 KiloJoules
443 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
26 gram
13 gram
3 gram