culinaire
zaken
.nl
Soep (mossel en room)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
400
4
1.25
20
20
4
4
4
2
2
1.50
1
0.50
-
-
gram
gram
deciliter
deciliter
eetlepel
gram
stuks
theelepel
stuks
stuks
theelepel
theelepel
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
visresten
mossel ingrediënt info
water
melk (halfvol) ingrediënt info
room (koffie-)
boter (room-)
ui (sjalot) ingrediënt info
maizena
tomaat ingrediënt info
eidooier
rozemarijn ingrediënt info
melisse (citroen-)
wortel
saffraan
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Was de visresten. Schrap de wortel en snij deze in schijfjes. Laat de visresten met de wortel, zout en water 15 minuten zachtjes trekken (met deksel op de pan). Ontvel de tomaten, snij ze in vieren en verwijder de pitten. Snij de sjalotjes fijn. Smelt de boter en smoor daarin de sjalotten. Schenk de visbouillon door de zeef bij de sjalotten, voeg de tomaten toe en laat alles 10 minuten zachtjes koken (met deksel op de pan). Los de saffraan op in 2 theelepels kokend water. Roer de maizena glad met de melk en de saffraan, roer het mengsel door de soep en laat deze even koken. Verwarm de mosselen en het vocht in de soep. Roer de eierdooiers los met de koffieroom, peper en enkele eetlepels hete soep. Roer de soep van het vuur door het eierdooiermengsel, strooi de kruiden erover en dien de soep op.
Voedings-
waarde
Energie3153 KiloJoules
751 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
66 gram
21 gram
1 gram