culinaire zaken .nl |
Soep (mossel en room) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 400 4 1.25 20 20 4 4 4 2 2 1.50 1 0.50 - - |
gram gram deciliter deciliter eetlepel gram stuks theelepel stuks stuks theelepel theelepel stuks theelepel naar smaak naar smaak |
visresten mossel water melk (halfvol) room (koffie-) boter (room-) ui (sjalot) maizena tomaat eidooier rozemarijn melisse (citroen-) wortel saffraan peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Was de visresten. Schrap de wortel en snij deze in schijfjes. Laat de visresten met de wortel, zout en water 15 minuten zachtjes trekken (met deksel op de pan). Ontvel de tomaten, snij ze in vieren en verwijder de pitten. Snij de sjalotjes fijn. Smelt de boter en smoor daarin de sjalotten. Schenk de visbouillon door de zeef bij de sjalotten, voeg de tomaten toe en laat alles 10 minuten zachtjes koken (met deksel op de pan). Los de saffraan op in 2 theelepels kokend water. Roer de maizena glad met de melk en de saffraan, roer het mengsel door de soep en laat deze even koken. Verwarm de mosselen en het vocht in de soep. Roer de eierdooiers los met de koffieroom, peper en enkele eetlepels hete soep. Roer de soep van het vuur door het eierdooiermengsel, strooi de kruiden erover en dien de soep op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3153 KiloJoules 751 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 66 gram 21 gram 1 gram |