culinaire zaken .nl |
Omeletbuideltjes met gesmoorde koolrabi | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Bewerkelijk | Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 50 4 4 3 3 2 2 1 1 - - |
deciliter gram eetlepel stuks theelepel centiliter stuks stuks eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
sap (tomaten-) boter (room-) melk ei (kip) kerrie (poeder) room (slag-) koolrabi ui (bos-) bloem majoraan (gedroogd) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Schil de koolrabi's en snijd ze in kleine blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes, houd 2 groene sliertjes achter. Overgiet deze sliertjes met kokend water, zodat ze soepel worden. | |||
Berei- ding |
Smelt 25 gram boter in een pan en schep de koolrabi, stukjes lente-ui en majoraan erdoor. Smoor de koolrabi in gesloten pan in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar. Klop de eieren los met melk, zout en kerriepoeder. Verhit 1 eetlepel boter in een koekepan en laat de helft van het eimengsel over de bodem uitvloeien. Laat dit op een zacht vuur stollen. Roer intussen het tomatensap, de slagroom en de bloem glad in een pan. Breng dit al roerend aan de kook en blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat. Breng dit op smaak met zout en peper. Laat de omelet op een bord glijden en bak op dezelfde manier nog een omelet. Verdeel de gesmoorde koolrabi over de omeletten. Vouw de omeletten rond de vulling tot een buideltje en strik de buideltjes dicht met een sliertje lente-ui. Schenk de tomatensaus rond de omeletbuideltjes. MAGNETRONTIP: De koolrabi kunt u ook in de magnetron smoren. Smelt eerst de boter in een schaal in 1 minuut op vol vermogen. Schep dan de koolrabi, lente-ui en majoraan erdoor en verwarm de groente afgedekt in de magnetron. Reken op circa 3 minuten op vol vermogen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2254 KiloJoules 537 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 33 gram 23 gram 12 gram |