culinaire
zaken
.nl
Omeletbuideltjes met gesmoorde koolrabi
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
50
4
4
3
3
2
2
1
1
-
-
deciliter
gram
eetlepel
stuks
theelepel
centiliter
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
sap (tomaten-)
boter (room-)
melk ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
kerrie (poeder)
room (slag-)
koolrabi ingrediënt info
ui (bos-)ingrediënt info
bloem ingrediënt info
majoraan (gedroogd)
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Schil de koolrabi's en snijd ze in kleine blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes, houd 2 groene sliertjes achter. Overgiet deze sliertjes met kokend water, zodat ze soepel worden.
Berei-
ding
Smelt 25 gram boter in een pan en schep de koolrabi, stukjes lente-ui en majoraan erdoor. Smoor de koolrabi in gesloten pan in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar. Klop de eieren los met melk, zout en kerriepoeder. Verhit 1 eetlepel boter in een koekepan en laat de helft van het eimengsel over de bodem uitvloeien. Laat dit op een zacht vuur stollen.
Roer intussen het tomatensap, de slagroom en de bloem glad in een pan. Breng dit al roerend aan de kook en blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat. Breng dit op smaak met zout en peper.
Laat de omelet op een bord glijden en bak op dezelfde manier nog een omelet. Verdeel de gesmoorde koolrabi over de omeletten. Vouw de omeletten rond de vulling tot een buideltje en strik de buideltjes dicht met een sliertje lente-ui. Schenk de tomatensaus rond de omeletbuideltjes.

MAGNETRONTIP: De koolrabi kunt u ook in de magnetron smoren. Smelt eerst de boter in een schaal in 1 minuut op vol vermogen. Schep dan de koolrabi, lente-ui en majoraan erdoor en verwarm de groente afgedekt in de magnetron. Reken op circa 3 minuten op vol vermogen.
Voedings-
waarde
Energie2254 KiloJoules
537 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
33 gram
23 gram
12 gram