culinaire
zaken
.nl
Mosselen (gegratineerd)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
400
50
20
2
2
1
1
1
0.50
-
-
-
-
deciliter
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
teentje
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
wijn (wit)
mossel (zuur) ingrediënt info
kaas (oud)
boter (room-)
olie ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
suiker
peper (cayenne-) ingrediënt info
tijm ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Laat de mosselen uitlekken. Maak ui en knoflook schoon en hak deze klein. Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig. Roer de wijn en tomatenpuree door het uienmengsel en maak de saus op smaak met zout, peper, cayennepeper en tijm. Laat alles op een laag vuur 10 minuten zachtjes doorkoken. Roer de suiker door de saus en verdeel deze over vier ovenvaste vormpjes. Bestrooi de mosselen met de peterselie en de geraspte kaas. Verdeel de boter in vlokken over de vormpjes. Laat het gerecht in een op 200 Celcius. voorverwarmde oven zo lang staan dat de kaas begint te smelten. Serveer met vers warm stokbrood.
Voedings-
waarde
Energie1009 KiloJoules
240 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
4 gram
1 gram