culinaire zaken .nl |
Mosselen (gegratineerd) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Ovenschotel | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 400 50 20 2 2 1 1 1 0.50 - - - - |
deciliter gram gram gram eetlepel eetlepel teentje stuks eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak |
wijn (wit) mossel (zuur) kaas (oud) boter (room-) olie puree (tomaten-) knoflook ui peterselie suiker peper (cayenne-) tijm zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Laat de mosselen uitlekken. Maak ui en knoflook schoon en hak deze klein. Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig. Roer de wijn en tomatenpuree door het uienmengsel en maak de saus op smaak met zout, peper, cayennepeper en tijm. Laat alles op een laag vuur 10 minuten zachtjes doorkoken. Roer de suiker door de saus en verdeel deze over vier ovenvaste vormpjes. Bestrooi de mosselen met de peterselie en de geraspte kaas. Verdeel de boter in vlokken over de vormpjes. Laat het gerecht in een op 200 Celcius. voorverwarmde oven zo lang staan dat de kaas begint te smelten. Serveer met vers warm stokbrood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1009 KiloJoules 240 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 4 gram 1 gram |