culinaire zaken .nl |
Maanzaadtaart (Quiche touloise) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:45 Bereiding : 01:45 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 3 300 150 40 2 3 1 - |
gram deciliter gram gram gram centiliter stuks bekertje naar smaak |
maanzaad melk bloem boter (room-) meel (gries-) water ei (kip) creme fraiche zout | ||
Berei- ding |
Doe alle ingredienten voor het deeg in een kom en kneed er een samenhangend deeg van. Laat het deeg 1.5 uur afgedekt in de koelkast rusten. Maal intussen het maanzaad en doe het in een kom. Verwarm de melk en giet 1 deciliter warme melk op het maanzaad. Roer het griesmeel door de rest van de melk, strooi er wat zout over en breng het griesmeelmengsel opnieuw al roerende aan de kook. Meng er de eieren en tot slot de creme fraiche door. Verdeel het deeg in een grotere en een kleinere portie. Rol de beide porties uit op een met bloem bestoven aanrecht en bekleed de bodem en de zijkant van een beboterde springvorm met de grootste deeglap. Verdeel het maanzaadmengsel over het deeg en leg de andere deeglap erop. Snij de rand bij en druk de zijkanten goed op elkaar. Maak een gat bovenin het deeg. Gebruik de overgebleven stukken van het deeg voor versiering. Bak de taart ongeveer 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven (190 graden Celcius, gasovenstand 4-5) en laat hem afkoelen voor hij wordt geserveerd. Lekker met rose. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 5203 KiloJoules 1239 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 95 gram 35 gram 32 gram |