culinaire zaken .nl |
Lauwe salade van raapjes en kleine inktvis | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Salade | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 100 6 4 4 2 2 1 1 1 1 - |
gram gram eetlepel teentje stuks eetlepel eetlepel eetlepel theelepel takje gram naar smaak |
inktvis biet (gekookt) olie (olijf-) knoflook raapjes (wit) olie (arachide-) azijn mayonaise chilipoeder koriander (vers) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
2 a 3 uur van tevoren beginnen! Schil en rasp de rode bieten, doe ze in een slakom, besprenkel met olijfolie en laat 2 a 3 uur marineren. | |||
Berei- ding |
Schil de raapjes en laat ze gedurende 7 a 9 minuten koken in licht gezouten water. Leg ze in ijskoud water. Maak de inktvisjes schoon en bak deze met de knoflook in arachide-olie. Dep droog met keukenpapier. Giet de olie van de bietjes af en maak er, met de mayonaise, een vinaigrette mee. Droog de raapjes en snij ze in plakjes. Doe ze in een slakom terwijl ze nog lauw zijn, besprenkel ze met de vinaigrette en schik de inktvisjes er bovenop. Bestrooi met koriander en chilipoeder. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1603 KiloJoules 382 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 27 gram 0 gram |