culinaire
zaken
.nl
Lauwe salade van raapjes en kleine inktvis
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
100
6
4
4
2
2
1
1
1
1
-
gram
gram
eetlepel
teentje
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
takje
gram
naar smaak
inktvis
biet (gekookt) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
raapjes (wit)
olie (arachide-) ingrediënt info
azijn ingrediënt info
mayonaise ingrediënt info
chilipoeder
koriander (vers)
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
2 a 3 uur van tevoren beginnen!

Schil en rasp de rode bieten, doe ze in een slakom, besprenkel met olijfolie en laat 2 a 3 uur marineren.
Berei-
ding
Schil de raapjes en laat ze gedurende 7 a 9 minuten koken in licht gezouten water. Leg ze in ijskoud water.

Maak de inktvisjes schoon en bak deze met de knoflook in arachide-olie. Dep droog met keukenpapier.

Giet de olie van de bietjes af en maak er, met de mayonaise, een vinaigrette mee.
Droog de raapjes en snij ze in plakjes. Doe ze in een slakom terwijl ze nog lauw zijn, besprenkel ze met de vinaigrette en schik de inktvisjes er bovenop. Bestrooi met koriander en chilipoeder.
Voedings-
waarde
Energie1603 KiloJoules
382 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
27 gram
0 gram