culinaire zaken .nl |
Gemengde salade met feta | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Makkelijk Salade | Slank Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 8 3 2 2 1 1 0.30 0.25 - - |
gram stuks stuks eetlepel eetlepel theelepel stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
kaas (feta) olijf tomaat azijn (wijn-,rood) olie (olijf-) oregano ui (rood) komkommer paprika (rood) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Komkommer schillen, halveren en zaadlijst eruit scheppen met een lepeltje. In blokjes snijden. Tomaten wassen, halveren en pitjes verwijderen. Vruchtvlees in partjes snijden. Rode ui schillen en in dunne ringen snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. | |||
Berei- ding |
Komkommer, tomaat, paprika, ui en oregano in saladekom doen en door elkaar mengen. Feta over de salade brokkelen en salade garneren met olijven. Op tafel de salade aanmaken met wijnazijn, olijfolie, zout en peper. Lekker met warm gemaakt Turks brood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1333 KiloJoules 317 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 11 gram 4 gram |