culinaire zaken .nl |
Gegarneerde zachte souffleetjes | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Feestelijk | Oven | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
8 4 4 1 1 1 1 1 1 - - |
stuks stuks stuks eetlepel eetlepel theelepel eetlepel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
slablad ansjovis (filet) ei (kip) room brandewijn kappertjes peterselie (vers) bloem boter (room-) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Oven voorverwamen op 180 graden Celcius. Kleine vuurvaste vormpjes met boter bestrijken. De eieren splitsen en het eiwit met een snufje zout en peper stijfslaan. Het eigeel schuimig roeren, eveneens licht zouten en peperen, de bloem met brandewijn en room aanmaken, erdoor roeren. Als een gladde massa ontstaan is, het stijfgeslagen eiwit erop laten glijden en met de garde erdoor spatelen. Deze massa in de beboterde vormpjes scheppen. De sla wassen, drogen en bestrooien met zout, peper, en cintroensap. | |||
Berei- ding |
Een vuurvaste vorm met heet water vullen, de vormpjes met alumuniumfolie afdekken en erin zetten. Het water mag maar tot de helft van de hoogte van de vormpjes komen. In de oven zetten en in ongeveer 30 minuten gaar laten worden. De vormpjes zeer voorzichtig uit de oven nemen, dan de rand met een mes lossnijden, zodat u de mini-soufflee beter kunt storten. Bordjes met slablaadjes bekleden. De soufflees daarop storten. Met smaakbepalende ingredienten garneren: kappertjes, druiven, ansjovis en kaviaar oid. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 764 KiloJoules 182 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 12 gram 0 gram |