culinaire zaken .nl |
Edammer meloensalade | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Salade Snel | Vegetarisch Zonder Koken | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 130 130 10 5 5 3 1 0.25 0.20 - - - |
stuks gram gram stuks stuks theelepel eetlepel eetlepel zakje eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
meloen tomaat kaas (belegen,Edammer) gember (geconfijt) wortel sap (citroen-) olie (olijf-) peterselie waterkers munt zout peper peper (cayenne-) | ||
Berei- ding |
Snij de meloen in blokjes de wortel in snippers en hak de tomaten en gember in stukjes. Schep meloen, wortel, tomaten en gember goed door elkaar. Maak de dressing door citroensap, olie waterkers en kruiden goed door elkaar te kloppen en op smaak te brengen met zout, peper en cayennepeper. Giet de dressing over de salade en meng alles goed. Schep de salade in vier glazen schaaltjes en laat deze 45 minuten in de koelkast goed koud worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1142 KiloJoules 272 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 8 gram 1 gram |