culinaire zaken .nl |
Cocktail van asperge en krab (Een feestelijk voorgerecht met kerrie-dressing) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Feestelijk Makkelijk | Snel Zonder Koken | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
170 4 3 3 2 1 1 0.50 |
gram eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel theelepel blik theelepel |
krab (blik) peterselie (vers) mayonaise room (zuur) wijn (wit,droog) kerrie (poeder) asperge (wit) honing | ||
Berei- ding |
Giet de krab en de asperges af. Snij de asperges in stukjes van 1 centimeter. Leg in elk glas een (ijsberg)slablad. Houd enkele krabstukjes en aspergekopjes achter voor garnering. Schep de rest door elkaar en verdeel over de glazen. Roer in een kommetje een saus van: mayonaise, zure room, wijn, honing, kerriepoeder, zout en peper. Schep de saus over het aspergemengsel. Garneer met de achtergehouden krabstukjes, aspergekopjes en toefjes peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 968 KiloJoules 230 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 12 gram 1 gram |