culinaire
zaken
.nl
Bloemkoolkoekjes
(Karnabahar Koftesi)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
25
10
5
2
2
1
1
-
-
gram
theelepel
eetlepel
eetlepel
stuks
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
bloem ingrediënt info
dille (vers)
olie ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
kool (bloem-)ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Verwijder de stronk en de bladeren van de bloemkool. Leg de bloemkool even in koud water met wat zout en spoel hem onder koud stromend water goed schoon. Kook de bloemkool 25 minuten in water met wat zout. De groente moet zacht zijn. Neem de bloemkool uit de pan en laat hem afkoelen. Prak de bloemkoolroosjes met de dunne stronken met een vork fijn. Voeg dan de eieren en de bloem toe en meng er voor de smaak de peterselie, wat zout, peper, dille en de paprikapoeder door. Vorm van het bloemkoolmengsel balletjes en verhit in de koekepan olie. Druk de bloemkoolballetjes wat plat en bak ze in de hete olie aan elke kant 2 minuten. Laat de balletjes uitlekken om het overtollige vet te verwijderen.
Voedings-
waarde
Energie1073 KiloJoules
255 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
8 gram
7 gram