culinaire zaken .nl |
Bloemkoolkoekjes (Karnabahar Koftesi) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Turkije | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:50 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
25 10 5 2 2 1 1 - - |
gram theelepel eetlepel eetlepel stuks theelepel stuks naar smaak naar smaak |
bloem dille (vers) olie peterselie (vers) ei (kip) paprika (poeder) kool (bloem-) peper zout | ||
Berei- ding |
Verwijder de stronk en de bladeren van de bloemkool. Leg de bloemkool even in koud water met wat zout en spoel hem onder koud stromend water goed schoon. Kook de bloemkool 25 minuten in water met wat zout. De groente moet zacht zijn. Neem de bloemkool uit de pan en laat hem afkoelen. Prak de bloemkoolroosjes met de dunne stronken met een vork fijn. Voeg dan de eieren en de bloem toe en meng er voor de smaak de peterselie, wat zout, peper, dille en de paprikapoeder door. Vorm van het bloemkoolmengsel balletjes en verhit in de koekepan olie. Druk de bloemkoolballetjes wat plat en bak ze in de hete olie aan elke kant 2 minuten. Laat de balletjes uitlekken om het overtollige vet te verwijderen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1073 KiloJoules 255 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 8 gram 7 gram |