culinaire zaken .nl |
Avocadosalade met rum | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:15 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
7 3 2 2 1 0.25 - - |
eetlepel eetlepel eetlepel stuks teentje krop naar smaak naar smaak |
olie (olijf-) azijn rum avocado knoflook sla peper zout | ||
Berei- ding |
Snij de avocado's overlangs doormidden en haal de pitten eruit. Schil de vruchthelften. Snij de gehalveerde en geschilde avocado's in niet al te dikke plakken en leg deze in een schaal. Vermeng de azijn met de rum, de uitgeperste knoflook, zout en peper. Voeg onder al kloppend met een garde scheutje voor scheutje de olijfolie toe tot een sausje is ontstaan. Schenk de saus over de avocado en schep alles voorzichtig door elkaar. Laat de salade ongeveer 2 uur op een koele plaats staan. Schep de salade af en toe voorzichtig door elkaar. Leg wat slablaadjes op een schaal en leg hier de plakjes avocado op. Schenk de in de schaal achtergebleven saus over de salade. Heerlijk bij varkensvlees. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1416 KiloJoules 337 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 2 gram 6 gram |