culinaire
zaken
.nl
Auberginesalade
(Caponata)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
3
2
2
1
1
1
1
-
-
deciliter
eetlepel
eetlepel
teentje
stuks
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
olie (olijf-) ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
munt (vers) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
aubergine ingrediënt info
citroen
ui ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Wrijf de aubergines in met zout en laat ze een drie kwartier staan om het sap eraan te onttrekken. Spoel ze vervolgens af, droog ze en bak ze in de olijfolie tot ze bruin en gaar zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Fruit de ui goudgeel in wat olie, voeg hier de tomaten, het zout en de peper aan toe en laat dit 15 minuten sudderen. Blancheer de kappertjes, de olijven en de selderij, giet ze af en voeg er de tomatensaus met de azijn en de suiker aan toe. Laat 20 minuten sudderen totdat de massa wat is ingekookt (af en toe roeren), en voeg er dan de koude aubergines aan toe, Minstens een half uur laten afkoelen en vlak voor het opdienen garneren.
Voedings-
waarde
Energie970 KiloJoules
231 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
4 gram
4 gram