culinaire zaken .nl |
Auberginesalade (Caponata) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 3 2 2 1 1 1 1 - - |
deciliter eetlepel eetlepel teentje stuks stuks stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
olie (olijf-) peterselie (vers) munt (vers) knoflook tomaat aubergine citroen ui peper zout | ||
Berei- ding |
Wrijf de aubergines in met zout en laat ze een drie kwartier staan om het sap eraan te onttrekken. Spoel ze vervolgens af, droog ze en bak ze in de olijfolie tot ze bruin en gaar zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Fruit de ui goudgeel in wat olie, voeg hier de tomaten, het zout en de peper aan toe en laat dit 15 minuten sudderen. Blancheer de kappertjes, de olijven en de selderij, giet ze af en voeg er de tomatensaus met de azijn en de suiker aan toe. Laat 20 minuten sudderen totdat de massa wat is ingekookt (af en toe roeren), en voeg er dan de koude aubergines aan toe, Minstens een half uur laten afkoelen en vlak voor het opdienen garneren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 970 KiloJoules 231 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 4 gram 4 gram |