culinaire zaken .nl |
Babi Tjampoer Assinan (Zoetzuur varkensvlees met groenten) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 4.50 25 8 4 4 3 3 3 3 1 1 1 1 1 1 0.33 |
gram deciliter gram gram stuks theelepel eetlepel eetlepel eetlepel stuks theelepel eetlepel teentje theelepel theelepel stuks stuks |
varkenshamlap water wortel (winter-) bloem champignon maizena azijn suiker (basterd-,bruin) ketchup (tomaten-) ui djahe ketjap (manis) knoflook trassi maizena ei (kip) komkommer | ||
Berei- ding |
Komkommer 1/3 deel snijden we in stukken. We gebruiken 0.5 winterpeen. Uien worden grofgesneden. Knoflook wordt fijngehakt. Meng het vlees met djahe, zout en peper. Maak een mengsel van 1 eetlepel maizena, geklutst ei en bloem. Hierin het vlees goed vermengen. Maak nog een mengsel van ketjap, azijn, bruine suiker, tomatenketchup, 1 eetlepel maizena en de 3 kopjes water. Winterwortel blancheren en in stukjes snijden. De champignons in vieren delen Verhit in een pan 3 kopjes olie en bak de stukken vlees een voor een goudbruin Laat ze uitlekken. Fruit in dezelfde olie de trassi, knoflook, ui en alle groenten voor circa 2 minuten. Daarna eruit scheppen en uit laten lekken. Giet de olie uit de pan en doe er 4 eetlepels van terug. De olie weer warm maken en het tweede mengsel toevoegen. Op een klein vuur laten indikken. Doe dan het vlees en de groenten erbij en laat alles nog circa 10 minuten doorsud- deren. Serveer bij witte rijst of bami goreng. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1536 KiloJoules 366 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 43 gram 3 gram |