culinaire
zaken
.nl
Babi Tjampoer Assinan
(Zoetzuur varkensvlees met groenten)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
4.50
25
8
4
4
3
3
3
3
1
1
1
1
1
1
0.33
gram
deciliter
gram
gram
stuks
theelepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
theelepel
eetlepel
teentje
theelepel
theelepel
stuks
stuks
varkenshamlap
water
wortel (winter-)
bloem ingrediënt info
champignon ingrediënt info
maizena
azijn ingrediënt info
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
ketchup (tomaten-)
ui ingrediënt info
djahe
ketjap (manis)
knoflook ingrediënt info
trassi
maizena
ei (kip)ingrediënt info
komkommer
Berei-
ding
Komkommer 1/3 deel snijden we in stukken. We gebruiken 0.5 winterpeen. Uien worden grofgesneden. Knoflook wordt fijngehakt.

Meng het vlees met djahe, zout en peper. Maak een mengsel van 1 eetlepel maizena, geklutst ei en bloem. Hierin het vlees goed vermengen. Maak nog een mengsel van ketjap, azijn, bruine suiker, tomatenketchup, 1 eetlepel maizena en de 3 kopjes water. Winterwortel blancheren en in stukjes snijden. De champignons in vieren delen Verhit in een pan 3 kopjes olie en bak de stukken vlees een voor een goudbruin Laat ze uitlekken. Fruit in dezelfde olie de trassi, knoflook, ui en alle groenten voor circa 2 minuten. Daarna eruit scheppen en uit laten lekken. Giet de olie uit de pan en doe er 4 eetlepels van terug. De olie weer warm maken en het tweede mengsel toevoegen. Op een klein vuur laten indikken. Doe dan het vlees en de groenten erbij en laat alles nog circa 10 minuten doorsud- deren. Serveer bij witte rijst of bami goreng.
Voedings-
waarde
Energie1536 KiloJoules
366 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
43 gram
3 gram