culinaire
zaken
.nl
Toscaanse kippenpoten
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1
20
4
3
2
2
1.50
1.50
1
-
-
gram
deciliter
stuks
stuks
teentje
stuks
eetlepel
theelepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
tomaat ingrediënt info
wijn (wit,droog)
olijf (groen,pitvrij)
kippenbout
knoflook ingrediënt info
laurier (blad)
olie (olijf-) ingrediënt info
rozemarijn ingrediënt info
oregano ingrediënt info
kappertjes
peper (zwart) ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Ontvel de tomaten en snij ze in stukken. Hak de olijven fijn. Snij de knoflook in niet te kleine stukjes. Ontvel de kippepoten en wrijf ze in met peper.
Berei-
ding
Fruit gedurende een paar minuten de laurierblaadjes en de knoflook in de olie, in een antiaanbakpan. (Vuur niet te hoog.) Is de knoflook lichtbruin, haal het dan (samen met de laurier) uit de pan. Even wegzetten en vuur hoger draaien. Braad nu de kippenpoten in de olie aan alle kanten goudgeel.

Breng intussen de tomaten, olijven, kappertjes en witte wijn in een braadpan aan de kook. Doe de kippenpoten erbij. Laat de droge kruiden heel even fruiten in de achtergebleven olie en doe ook die, samen met de olie en de laurier en de knoflook, in de braadpan. Doe er wat zout bij en laat de kippenpoten op een zacht vuur in minstens 40 minuten gaar worden.
Voedings-
waarde
Energie2277 KiloJoules
542 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
55 gram
2 gram