culinaire zaken .nl |
Toscaanse kippenpoten | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 20 4 3 2 2 1.50 1.50 1 - - |
gram deciliter stuks stuks teentje stuks eetlepel theelepel theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
tomaat wijn (wit,droog) olijf (groen,pitvrij) kippenbout knoflook laurier (blad) olie (olijf-) rozemarijn oregano kappertjes peper (zwart) zout | ||
Voor- berei- ding |
Ontvel de tomaten en snij ze in stukken. Hak de olijven fijn. Snij de knoflook in niet te kleine stukjes. Ontvel de kippepoten en wrijf ze in met peper. | |||
Berei- ding |
Fruit gedurende een paar minuten de laurierblaadjes en de knoflook in de olie, in een antiaanbakpan. (Vuur niet te hoog.) Is de knoflook lichtbruin, haal het dan (samen met de laurier) uit de pan. Even wegzetten en vuur hoger draaien. Braad nu de kippenpoten in de olie aan alle kanten goudgeel. Breng intussen de tomaten, olijven, kappertjes en witte wijn in een braadpan aan de kook. Doe de kippenpoten erbij. Laat de droge kruiden heel even fruiten in de achtergebleven olie en doe ook die, samen met de olie en de laurier en de knoflook, in de braadpan. Doe er wat zout bij en laat de kippenpoten op een zacht vuur in minstens 40 minuten gaar worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2277 KiloJoules 542 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 55 gram 2 gram |