culinaire
zaken
.nl
Lamsvlees a la bourguignonne
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
3
100
100
40
1
1
1
1
1
1
gram
deciliter
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
teentje
stuks
eetlepel
eetlepel
lamsbout
wijn (rood)
champignon ingrediënt info
spek (ontbijt-,mager)
boter (room-)
wortel (winter-)
puree (tomaten-)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
bloem ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
Berei-
ding
Snij het lamsvlees in dobbelstenen. Verhit de boter en bak hierin het spek uit. Neem het spek weer uit de pan. Bak vervolgens de gesnipperde ui en de knoflook goudbruin. Dan gaat het lamsvlees erbij en bak dit in 15 minuten rondom bruin. Daarna gaat het spek weer terug in de pan met de tomatenpuree, de champignons, wat zout, peper en suiker alsmede de iets verwarmde wijn. Laat dit alles op een zacht vuurtje of in een voorverwarmde oven (200 graden Celcius) pruttelen. Bind de schotel met de aangelengde bloem. Strooi er de peterselie over.
Voedings-
waarde
Energie2318 KiloJoules
552 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
18 gram
38 gram
3 gram