culinaire zaken .nl |
Lamsvlees a la bourguignonne | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Oven | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 3 100 100 40 1 1 1 1 1 1 |
gram deciliter gram gram gram stuks eetlepel teentje stuks eetlepel eetlepel |
lamsbout wijn (rood) champignon spek (ontbijt-,mager) boter (room-) wortel (winter-) puree (tomaten-) knoflook ui bloem peterselie | ||
Berei- ding |
Snij het lamsvlees in dobbelstenen. Verhit de boter en bak hierin het spek uit. Neem het spek weer uit de pan. Bak vervolgens de gesnipperde ui en de knoflook goudbruin. Dan gaat het lamsvlees erbij en bak dit in 15 minuten rondom bruin. Daarna gaat het spek weer terug in de pan met de tomatenpuree, de champignons, wat zout, peper en suiker alsmede de iets verwarmde wijn. Laat dit alles op een zacht vuurtje of in een voorverwarmde oven (200 graden Celcius) pruttelen. Bind de schotel met de aangelengde bloem. Strooi er de peterselie over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2318 KiloJoules 552 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 38 gram 3 gram |