culinaire zaken .nl |
Lamskarbonade uit Rome | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Snel | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 4 3 3 2 0.50 |
gram eetlepel eetlepel stuks teentje theelepel |
lamskotelet olie (olijf-) azijn (wijn-) ansjovis (filet) knoflook rozemarijn | ||
Berei- ding |
Bestrooi de lamskarbonaden met wat zout en peper. Verhit de olijfolie in een koekepan en fruit hierin de helft van de uitgeperste knoflook met de fijngehakte ansjovisfilets, de rozemarijn en de azijn. Wrijf het mengsel in een vijzel tot een glad geheel. Haal de karbonaden uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm. Roer het ansjovismengsel door de bakolie van de karbonaden en laat de saus ongeveer 2 minuten zachtjes koken. Schenk de saus over de karbonaden en serveer het gerecht onmiddellijk. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1539 KiloJoules 366 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 38 gram 0 gram |