culinaire zaken .nl |
Lamscurry | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 2 50 50 2 2 2 2 1 1 1 1 0.50 - |
gram pot gram gram teentje stuks stuks eetlepel theelepel eetlepel theelepel stuks theelepel naar smaak |
lamslap yoghurt (Bulgaars) amandel (schaafsel) boter (room-) knoflook tomaat ui room kurkuma (poeder) koriander (vers) komijn (gemalen) peper (groen) zout gember (wortel,vers) | ||
Berei- ding |
Hak de verse koriander, de knoflook, de uien en de peper (die vervangen kan worden door 1 theelepel chilipoeder). Snij het vlees in blokjes. Verhit de boter in een kookpan en bak het vlees goudbruin. Voeg alle specerijen en kruiden toe, met de gepelde tomaten in stukjes. Laat 0.5 uur koken. Doe er op het einde van de kooktijd de room, yoghurt en amandelen bij. Laat de saus ongeveer 5 minuten inkoken. Bestrooi met gehakte koriander. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2934 KiloJoules 699 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 28 gram 3 gram |