culinaire zaken .nl |
Kalkoensteak met blauwe schimmelkaas | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Feestelijk Bewerkelijk | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 100 25 4 25 4 1 - - - |
deciliter gram gram stuks gram plakje eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
melk kaas (roquefort) bloem kalkoenschnitzel boter (room-) ham (rauw) peterselie (vers) zout peper (cayenne-) tomaat (kers-) | ||
Berei- ding |
Voor de saus in een glazen litermaat de boter (onafgedekt) in circa 1-2 minuten op 100% smelten. De bloem erdoor roeren en de melk erop schenken. Alles (afgedekt) 5-7 minuten op 100% verwarmen. De ingredienten eerst met een houten lepel van de bodem en wand halen en de saus daarna met een garde glad roeren. Tweederde van de blauwe schimmelkaas erboven verkruimelen en blijven roeren tot deze in de saus is gesmolten. De saus op smaak brengen met zout en cayennepeper. De kalkoensteak plat slaan tot ze een dikte van 0.5 centimeter hebben. Op elk plakje ham een kalkoensteak leggen. Het vlees dun met blauwe schimmelkaas bestrijken en met peterselie bestrooien, oprollen en het rolletjes met een houten prikker vast zetten. Het vlees in een ovenvaste schaal (onafgedekt) 8-10 minuten op 70% verwarmen. Eventueel de saus opnieuw doorwarmen en het vlees met wat saus serveren. De overige saus er apart in een juskom bij serveren. Garneren met kerstomaatjes en opdienen met broccoli en pasta. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 811 KiloJoules 193 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 9 gram 0 gram |