culinaire zaken .nl |
Bieflap gevuld met paprika-omelet (Rollo de filete) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Oven | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 5 6 3 2 2 1 1 1 1 0.50 - - |
gram deciliter gram eetlepel theelepel stuks stuks teentje eetlepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
runderbaklap bouillon (runder-) bloem olie chilipoeder ei (kip) paprika (rood) knoflook peterselie (vers) paprika (groen) ui zout peper | ||
Berei- ding |
Snij de bieflap in de lengte doormidden, maar snij hem niet helemaal open. Klap het vlees open en bestrooi het met zout en peper. Bak een dunne omelet van de losgeklopte eieren. Snij de omelet in smalle reepjes. Leg de reepjes omelet en de repen groene en rode paprika op het vlees en rol het vlees op. Bind de rollade vast met keukengaren. Verhit de olie in een pan en bak de rollade hierin snel rondom bruin. Haal de rollade uit de pan en leg hem in een braadslee. Fruit de kleingesneden ui en de knoflook in het bakvet. Roer hier de bloem en de chilipoeder door. Voeg al roerende met kleine beetjes tegelijk de bouillon toe totdat het een licht gebonden saus is geworden. Schenk de saus over de rollade. Braad het vlees ongeveer 1 uur in een op 175 graden Celcius voorverwarmde oven. Bestrijk het vlees tijdens het braden regelmatig met de saus. Serveer het vlees in de saus en bestrooi het gerecht met fijngehakte peterselie | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1555 KiloJoules 370 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 48 gram 3 gram |