culinaire zaken .nl |
Fricandeau in pepersaus | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 3 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:29 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
525 185 1.50 6 3 2.50 1 1 1 1 1 1 1 0.80 |
gram gram deciliter theelepel eetlepel eetlepel stuks teentje stuks theelepel theelepel stuks stuks eetlepel |
varkensfricandeau tomaat (gepeld) bier bouillon (poeder) olie (olijf-) peterselie ui knoflook laurier (blad) karwijzaad oregano paprika (rood) peper (rood) allesbinder | ||
Berei- ding |
Verhit een bruineringsschaal 8 minuten op 750 Watt. Snij de fricandeau in blokjes, verhit dit 6.5 minuut met de olijfolie in een gesloten magnetronschaal op 750 Watt. Pel de ui en de knoflook en snipper ze. Halveer de paprika, verwijder steel zaad en zaadlijsten. Was de paprika en snij ze klein. Halveer de tomaten en snij de kroontjes eruit. Verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in stukjes. Snij de peper open, verwijder steel en zaadjes, was ze en hak ze fijn. Voeg deze ingredienten toe. Voeg bier, het laurierblaadje, het karwijzaad en de oregano toe in een gesloten magnetronschaal en verhit dit 12 minuten op 750 Watt. Roer de bouillonpoeder met de allesbinder door het vleesmengsel en verhit dit 2.5 minuut op 750 Watt. Bestrooi voor het opdienen het vlees met gehakte peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1748 KiloJoules 416 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 43 gram 3 gram |