culinaire zaken .nl |
Coq au vin 2 | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:10 | |
Indelingen | Goedkoop | Oven | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 5 200 150 25 3 2 2 2 1 - - - |
kilogram deciliter gram gram gram eetlepel teentje eetlepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
kip (braad-) wijn (rood) champignon spek bloem olie knoflook ui (zilver-) peterselie laurier (blad) zout peper (wit) tijm | ||
Berei- ding |
Verdeel de kip in stukken. Snij het spek in dobbelsteentjes en fruit deze bruin in de olie. Haal ze uit de pan en doe ze in de casserole. Bak de kip (eerst de kant van het vel) goudbruin. Leg de stukken bij het spek. Fruit daarna de uien, champignons en knoflook 5 minuten Leg ook dit, nadat het goed is uitgedropen, in de casserole. Doe de bloem bij het vet dat in de pan is overgebleven is en laat haar kleur krijgen. Haal de pan van het vuur en roer er scheutje voor scheutje de wijn door. Zet de pan weer op het vuur en breng dit mengsel onder voortdurend roeren aan de kook tot het borrelt en dik wordt. Voeg het laurierblad, tijm, zout en peper toe. Giet dit over de kip in de casserole. Laat alles in een matig warme oven (170) 1 uur pruttelen tot het vlees gaar is. Haal het laurierblad eruit. Opdienen met peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3398 KiloJoules 809 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 52 gram 1 gram |