culinaire zaken .nl |
Zalmmoot mikado | |||
Soort gerecht | Tussengerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 Bereiding : 00:37 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Ovenschotel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 14 4 3 1 1 1 1 1 1 - - |
gram eetlepel stuks stuks bekertje stuks stuks stuks stuks bosje naar smaak naar smaak |
boter (room-) azijn (wijn-,wit) ![]() zalmmoot ui (sjalot) ![]() creme fraiche ![]() wortel (winter-) paprika (groen) ![]() paprika (rood) ![]() courgette (groen) ![]() bieslook ![]() peper (wit) ![]() zout | ||
Berei- ding |
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Snij de winterpeen, groene paprika, rode paprika, de courgettes en de bieslook zo klein mogelijk. Blancheer de winterpeen, de courgettes, de rode paprika en de groene paprika 5 minuten in kokend water met zout. Spoel de groenten vervolgens af met koud water. Kook om de saus te maken de witte wijnazijn in met de sjalotten. Voeg hier de creme fraiche aan toe. Monteer de saus met koude roomboter en voeg peper en zout toe. Bak de zalmmoten heel licht in wat roomboter om en om aan. Doe de moten vervolgens in een open oven op 180 graden Celcius. om de zalm te garen en zo de sappigheid niet verloren te laten gaan. Doe de zalmmoten op een warm bord. Doe daar de gepasseerde beurre blanc overheen. Spikkel het groentegarnituur tenslotte samen met de bieslook over het geheel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2635 KiloJoules 627 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 24 gram 32 gram 6 gram |