culinaire
zaken
.nl
Soep van kikkererwten
(Minestra di ceci)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
350
250
200
200
50
40
4
3
2
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
gram
sneetje
eetlepel
teentje
stuks
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
erwt (kikker-)
tomaat ingrediënt info
worst (vers)
andijvie ingrediënt info
kaas (parmezaans)
spek (ontbijt-)
brood (volkoren)
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
oregano ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
zout
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Laat de kikkererwten 24 uur weken. Giet dan het water af. Rooster het brood. Fruit het spek 2 minuten op laag vuur tot het vet uitsmelt. Voeg olijfolie toe en fruit de ui en knoflook 5 minuten Voeg de kikkererwten, de tomaten en 1.5 liter water toe. Doe de fijngesneden worst erbij, breng op smaak met zout en oregano en laat 1.5 uur zachtjes sudderen met gesloten deksel. Doe de andijvie erbij en laat nog 30-40 minuten sudderen. Breng de soep op smaak met peper en zout. Roer de peterselie erdoor. Doe een snee geroosterd brood in elke soepkom, giet de soep erover en bestrooi dit met de geraspte kaas.
Voedings-
waarde
Energie3654 KiloJoules
870 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
70 gram
31 gram
20 gram