culinaire zaken .nl |
Soep (erwten, kikker) (Minestra di ceci) | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 02:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 250 200 200 50 40 4 3 2 1 1 1 - - |
gram gram gram gram gram gram sneetje eetlepel teentje stuks theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
erwt (kikker-) tomaat worst (vers) andijvie kaas (parmezaans) spek (ontbijt-,mager) brood (volkoren) olie (olijf-) knoflook ui oregano peterselie zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Laat de kikkererwten 24 uur weken. Giet dan het water af. Rooster het brood. Fruit het spek 2 minuten op laag vuur tot het vet uitsmelt. Voeg olijfolie toe en fruit de ui en knoflook 5 minuten Voeg de kikkerwerwten, de tomaten en 1.5 liter water toe. Doe de fijngesneden worst erbij, breng op smaak met zout en oregano en laat 1.5 uur zachtjes sudderen met gesloten deksel. Doe de andijvie erbij en laat nog 30-40 minuten sudderen. Breng de soep op smaak met peper en zout. Roer de peterselie erdoor. Doe een snee geroosterd brood in elke soepkom, giet de soep erover en bestrooi dit met de geraspte kaas. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3469 KiloJoules 826 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 70 gram 30 gram 20 gram |