culinaire
zaken
.nl
Paddestoelensoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
25
25
2
1
1
1
1
1
gram
gram
eetlepel
teentje
stuks
eetlepel
stuks
eetlepel
eekhoorntjesbrood ingrediënt info
pasta (spaghettini) ingrediënt info
Vermouth (wit,droog)
knoflook ingrediënt info
bouillon (tablet)
olie (olijf-) ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Week de paddestoelen circa 20 minuten in 2 deciliter warm water. Neem de paddestoelen uit het weekvocht, kijk ze na op zand en snijd ze dan in dunne plakjes. Pel en snipper het sjalotje.
Berei-
ding
Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot even aan. Pers het teentje knoflook erboven uit, roer de paddestoelen erdoor en laat het geheel enkele minuten fruiten. Voeg 4 deciliter water, de bouillontablet en het weekvocht (zonder zand!) toe. Breng de bouillon aan de kook en voeg de spaghettini toe. Laat de paddestoelensoep zachtjes koken tot de spaghettini beetgaar is. Roer de vermouth en basilicum vlak voor het opdienen door de soep. Lekker met Parmezaanse kaas.

TIP: In plaats van spaghettini kunt u ook (figuur)vermicelli gebruiken.
Voedings-
waarde
Energie597 KiloJoules
142 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
3 gram
0 gram