culinaire zaken .nl |
Paddestoelensoep | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Makkelijk Slank | Snel Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
25 25 2 1 1 1 1 1 |
gram gram eetlepel teentje stuks eetlepel stuks eetlepel |
eekhoorntjesbrood pasta (spaghettini) Vermouth (wit,droog) knoflook bouillon (tablet) olie (olijf-) ui (sjalot) basilicum (vers) | ||
Voor- berei- ding |
Week de paddestoelen circa 20 minuten in 2 deciliter warm water. Neem de paddestoelen uit het weekvocht, kijk ze na op zand en snijd ze dan in dunne plakjes. Pel en snipper het sjalotje. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot even aan. Pers het teentje knoflook erboven uit, roer de paddestoelen erdoor en laat het geheel enkele minuten fruiten. Voeg 4 deciliter water, de bouillontablet en het weekvocht (zonder zand!) toe. Breng de bouillon aan de kook en voeg de spaghettini toe. Laat de paddestoelensoep zachtjes koken tot de spaghettini beetgaar is. Roer de vermouth en basilicum vlak voor het opdienen door de soep. Lekker met Parmezaanse kaas. TIP: In plaats van spaghettini kunt u ook (figuur)vermicelli gebruiken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 597 KiloJoules 142 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 3 gram 0 gram |