culinaire zaken .nl |
Koude pesto-soep | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:08 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Soep Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 2 2 2 1 1 1 1 - |
deciliter eetlepel stuks eetlepel bosje eetlepel eetlepel gram naar smaak |
bouillon (kruiden-) pesto tomaat (vlees-) creme fraiche ui (bos-) azijn olie (sla-) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Snij 2 bosuitjes in smalle ringen en hak de rest fijn. Snij de tomaten in vieren. Verhit de olie en bak de fijngehakte uitjes in ca. 3 min. glazig. Voeg de tomaten en de bouillon toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 10 min pruttelen. Pureer en zeef de soep. Roer de creme fraiche, de azijn en de pesto erdoor. Laat de soep koud worden. Bereiden: breng de soep op smaak met zout en peper. Gaarneer met ringetjes bosui. | |||
Berei- ding |
Meng de fijngehakte uitjes met de olie in een ruime schaal. Laat ze afgedekt in 1-2 minuten op vol vermogen glazig worden. Voeg de tomaten en de bouillon toe. Verwarm de soep afgedekt 5 minuten op vol vermogen. Tussentijds geregeld omscheppen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 955 KiloJoules 227 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 5 gram 1 gram |