culinaire
zaken
.nl
Koude pesto-soep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
2
2
2
1
1
1
1
-
deciliter
eetlepel
stuks
eetlepel
bosje
eetlepel
eetlepel
gram
naar smaak
bouillon (kruiden-)
pesto ingrediënt info
tomaat (vlees-) ingrediënt info
creme fraiche ingrediënt info
ui (bos-)ingrediënt info
azijn ingrediënt info
olie (sla-) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Snij 2 bosuitjes in smalle ringen en hak de rest fijn. Snij de tomaten in vieren. Verhit de olie en bak de fijngehakte uitjes in ca. 3 min. glazig. Voeg de tomaten en de bouillon toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 10 min pruttelen.

Pureer en zeef de soep. Roer de creme fraiche, de azijn en de pesto erdoor. Laat de soep koud worden.

Bereiden:
breng de soep op smaak met zout en peper. Gaarneer met ringetjes bosui.
Berei-
ding
Meng de fijngehakte uitjes met de olie in een ruime schaal. Laat ze afgedekt in 1-2 minuten op vol vermogen glazig worden. Voeg de tomaten en de bouillon toe. Verwarm de soep afgedekt 5 minuten op vol vermogen. Tussentijds geregeld omscheppen.
Voedings-
waarde
Energie955 KiloJoules
227 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
5 gram
1 gram