culinaire zaken .nl |
Italiaanse knoflooksoep | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Slank | Soep | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
10 6 4 2.50 2 1 1 - - |
eetlepel teentje stuks theelepel stuks stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
olie (olijf-) knoflook eidooier salie kruidnagel laurier (blad) peterselie (vers) tijm saffraan | ||
Berei- ding |
Hak de knoflook fijn en voeg bij 1 liter water. Voeg ook zout, tijm, salie, laurierblad, kruidnagelen en safraan toe en laat alles samen een half uur koken. Klop de eidooiers met een garde tot ze dik en romig zijn en doe er dan de olijfolie bij met kleine scheutjes. Tijdens het toevoegen van de olijfolie heel goed blijven kloppen. Voeg het eidooiermengsel al kloppend bij de soep. Garneer de soep met peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1618 KiloJoules 385 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 6 gram 0 gram |