culinaire zaken .nl |
Genuese vleessaus (Salsa Genovese) | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:10 | |
Indelingen | Goedkoop | Makkelijk | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 250 200 1.25 100 10 4 1 1 - - |
deciliter gram gram deciliter gram gram eetlepel stengel stuks naar smaak naar smaak |
bouillon (vlees-) gehakt (runder-) tomaat wijn (wit,droog) champignon bloem olie (olijf-) selderij (bleek-) ui zout peper | ||
Berei- ding |
Fruit de ui in de boter glazig, doe de rest van de groenten, behalve de tomaten, en het gehakt, erbij en laat ze 10 tot 15 minuten meefruiten. Schep het mengsel af en toe om. Voeg de tomaten aan het vleesmengsel toe en roer de bloem erdoor. Laat het mengsel nog even sudderen, giet de wijn erover en laat het geheel iets inkoken. Roer tenslotte de bouillon door het vleesmengsel, breng de saus op smaak met zout en peper en laat hem 30 minuten zachtjes doorkoken. Dien deze saus op met gekookte deegwaren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1685 KiloJoules 401 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 15 gram 5 gram |